Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Asikkalan Vääksyn mobilisti-iltaan kokoontuu tänään jälleen satoja harrasteajoneuvoja – liikenteen odotetaan ruuhkautuvan

Vääksyyn odotetaan jälleen satoja vanhoja menopelejä. Kuva on viime vuoden tapahtumasta. Kuva: Elena Liseytseva

Vääksyn kanavapuisto täyttyy jälleen museoikäisistä menopeleistä tiistaina 9.7. järjestettävän Mobilisti-illan myötä. Kanava-alueelle saapuu sadoittain vanhoja autoja, moottoripyöriä, traktoreita ja mopoja. Maksuton tapahtuma alkaa kello 14 ja päättyy klo 20–21 aikoihin.

Liikenteen odotetaan ruuhkautuvan etenkin Vääksyyn johtavilla teillä. Myös muille Päijät-Hämeen teille suositellaan varaamaan tavallista enemmän aikaan matkantekoon.

Paikan päälle puistoon pääsee vain yli 30-vuotiaalla ajoneuvolla. Tilanahtauden vuoksi uudemmat menopelit on syytä pysäköidä pienen kävelymatkan päähän. Nykykalustolla saapuvaa yleisöä pyydetään pysäköimään joko Vanhan Vääksyn alueelle tai Anianpellon liikekeskukseen. Parkkitilaa löytyy lähietäisyydeltä myös urheilukeskuksen, koulujen ja kirjaston pysäköintialueilta, ohjeistavat järjestäjät tiedotteessa.

Perinteikäs ja suosittu tapahtuma järjestetään jo 18. kerran. Aiempina vuosina Kanavan puisto on täyttynyt ääriään myöten klassikkoajoneuvoista. Paikalle on saapunut parhaimmillaan jopa 700 vanhaa museomenopeliä ja useampi tuhat vierailijaa.

Tapahtumassa kerätään myös vapaaehtoisia lahjoituksia turvallinen Vääksy–Vierumäki-baana -hankkeeseen ja paikallisille lapsille sekä nuorille suunnattuun toimintaan. Asikkalalainen yritys, Viipurilainen Kotileipomo lahjoittaa kaikille museoajoneuvoilla saapuville ruisleivän.

Oskari Valtonen
oskari.valtonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi