Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lähiliikuntaan varoja Veikkauksen voitoista, tänne tukea napsahti Päijät-Hämeessä

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt 3,5 miljoonaa euroa liikuntapaikkojen rakentamiseen ja peruskorjaamiseen. Avustusta sai Veikkausvoittovaroista 59 hanketta.

Painopisteenä olivat lähiliikuntapaikat ja koulujen pihoille rakennettavat kouluajan ulkopuolella käytössä olevat liikunnalliset pihat tai koulujen läheisyyteen rakennettavat lähiliikuntapaikat. Avustusta haettiin kaikkiaan 79 hankkeelle.

Etelä-Suomessa valtionavustusta oli jaettavana tänä vuonna noin 300 000 euroa enemmän kuin viime vuonna. Hankekohtaisia avustusmääriä jouduttiin kuitenkin pienentämään aikaisempiin vuosiin nähden, koska hakemuksia oli enemmän. Myös haettujen avustusten yhteismäärä oli huomattavasti aiempia vuosia suurempi.

Lahdessa avustusta saivat Kärpäsen koulun lähiliikuntapaikka (100 000), Rakokiven monitoimitalon liikuntakenttä (50 000) ja hanke reitistöjen valaistuksen uusimiseen niin ikään 50 000 euroa.

Asikkala sai 10 000 euroa uimahyppytelineen ja laiturin rakentamiseen. Hartolan urheilukentän saneeraukseen myönnettiin 65 000 euroa.

Hollolassa Hälvälän koulun liikuntasali sai 100 000 ja ratayhdistyksen ylläpitämä Hälvälän haulikkoradan kunnostaminen 50 000 euroa. Orimattilan skeittipuistolle myönnettiin 40 000, Virenojan lähiliikuntapaikalle 20 000 ja tekonurmikentälle 100 000 euroa.

Padasjoen Ahjolan urheilukenttä saa 10 000 euron avustuksen.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi