Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Työmaan muokkaamat kulkureitit ajoivat jalankulkijat ahtaalle Herrasmannin leirintäalueella – "Ihmettelen suunnattomasti, miksi kaupunki ei ole tehnyt kevyen liikenteen väylää"

Herrasmannin leirintäalueen sekavat ja huonosti opastetut liikennejärjestelyt voivat aiheuttaa vaaratilanteita.

Apulaisvastaava Mika Leppäsen mukaan ihmiset ovat kulkeneet Herrasmannin työmaa-alueella aidoista ja kieltokylteistä huolimatta. Kuva: Katja Luoma

Muuttuneet ja epäselvät kevyen liikenteen järjestelyt ovat hämmentäneet kulkijoita Lahden Herrasmannin leirintäalueella tänä kesänä. Herrasmannista kohti koirien uimarantaa aiemmin kulkenut kevyen liikenteen tie katkeaa nyt työmaa-alueeseen, jossa tehdään leirintäalueen laajennukseen kuuluvia maantäyttötöitä. Alueelle rakennetaan lähivuosina 50 uutta paikkaa asuntovaunuille ja -autoille.

Pohja uudelle kävely- ja pyörätielle on raivattu työmaa-alueen viereiseen maastoon, mutta tällä hetkellä väylä on vain kantojen ympäröimä metsäpolku.

Siellä on kaivinkoneita ja rekkoja töissä, jolloin kulkemisesta aiheutuu vaaratilanteita. Mika Leppänen, Herrasmannin leirintäalueen apulaisvastaava

– Sopimuksessa lukee, että kaupungin pitäisi tehdä uusi kevyen liikenteen väylä. Ihmettelen suunnattomasti, miksi sitä ei ole tehty, sillä laajennustöiden alkaminen tänä keväänä oli hyvin tiedossa, kertoo leirintäalueen apulaisvastaava Mika Leppänen. Hänen mukaansa työt alkoivat puiden kaatamisella jo viime vuoden puolella.

ESS ei torstaina tavoittanut kaupungin edustajia kommentoimaan asiaa.  

Monet eivät piittaa kielloista

Leppäsen mukaan ihmiset ovat ihmetelleet kulkuväyliä ja valittaneet katkenneesta kävely- ja pyörätiestä päivittäin. Monet ovat kulkeneet työmaa-alueen läpi kieltomerkeistä ja aidoista huolimatta.

– Siellä on kaivinkoneita ja rekkoja töissä, jolloin kulkemisesta aiheutuu vaaratilanteita, Leppänen sanoo.

Hänen mukaansa monet koiranulkoiluttajat ovat kävelleet rannalle myös leirintäalueen läpi, mikä on häirinnyt kausipaikan lunastaneita karavaanareita. 

– Monilla kausipaikkalaisilla on itsellään koiria, jolloin vaunujen ohi kulkeminen aiheuttaa ylimääräistä ongelmaa, sanoo Leppänen.

Viime vuonna maastosta poistettiin puita uutta kevyen liikenteen väylää varten. Kuva: Latja Luoma

Leirintäalueelle myös uusi päärakennus

Ahtialan kaupunginosassa sijaitsevassa Herrasmannissa on tällä hetkellä 50 matkailuajoneuvopaikkaa. Leirintäalueen laajennuksen on tarkoitus valmistua vuonna 2024. Asuntoautopaikkojen tuplaamisen lisäksi nykyisten lentopallokenttien kohdalle nousee 400–450-neliöinen päärakennus, johon rakennetaan ravintola, ruoanlaitto- ja muut huoltotilat sekä saunat. 

– Kaupunki on luvannut tehdä sähkö-, käyttövesi-, viemäröinti-, ja kaukolämpötyöt vuoden 2021 loppuun mennessä. Sen jälkeen voidaan aloittaa rakennustyöt, kertoo Leppänen.

Janne Nieminen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi