Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Päijän Veneen palon syytä ei vielä tiedetä – yrityksen jatko ja työntekijöiden kohtalo hämärän peitossa

Päijän Veneen tuotantotilat tuhoutuivat täysin torstaina 27.6. syttyneessä tulipalossa. Teollisuushallista jäi jälkeen vain metalliset runkorakenteet sekä seinä- ja kattopellit. Kuva: Katja Luoma

Soutuveneitä valmistavan Päijän Veneen teollisuushalli syttyi tuleen torstaina 27. kesäkuuta. Asikkalan Rantatiellä sijainneen 1 500-neliöisen teollisuushallin palon syyn tutkinta käynnistettiin heti seuraavana päivänä. Tuolloin tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Vornanen Hämeen poliisista kertoi, että ensin tutkinnassa keskitytään tulipalon aiheuttajan selvittämiseen.

Tuhoisasta hallipalosta on kulunut nyt viikko. Hämeen poliisin mukaan palon tutkinnasta ei ole tällä hetkellä mitään tiedotettavaa, mutta tapaukseen ei epäillä liittyvän rikosta.

Irtisanomisiin tai lomautuksiin ei ole vielä ryhdytty

Päijän Veneen teollisuushallin palossa säästyttiin henkilövahingoilta, mutta halli tuhoutui kokonaan. Yrityksen markkinointi- ja myyntipäällikkö Pete Riikonen sanoo, että viime päivät ovat kuluneet vakuutusyhtiön selvittelyjä tehdessä.

– On ollut aika iso listaaminen siinä kaikessa omaisuudessa, joka paloi hallin sisällä.

Yli satavuotiaan perheyrityksen toiminnan jatkuminen tulipalon jälkeen on epävarmaa. Yhden soutuvenemallin muotti tuhoutui tulipalossa, mutta kolmen perusveneen muoteista muutama kappale säästyi. Pienillä korjauksilla muotteja voisi yhä käyttää, sanoo Riikonen. Tuotantotiloja yrityksellä ei kuitenkaan enää ole.

Katsotaan nyt ensin kesälomat ja sen jälkeen mietitään, onko edessä lomautus tai irtisanominen. markkinointi- ja myyntipäällikkö Pete Riikonen

Yrityksen saamista venetilauksista vain muutama kymmenen jäi tekemättä tulipalon takia.

– Tällä hetkellä meillä ei ole mahdollisuuksia tehdä veneitä, mutta toisaalta kausi on muutenkin ohi. Yleensä olemme jääneet lomille kesä-heinäkuun tienoilla ja palanneet taas syksyllä takaisin töihin.

Päijän Vene työllistää Riikosen mukaan tällä hetkellä viisi vakituista työntekijää. Toistaiseksi työntekijöitä ei ole lähdetty lomauttamaan tai irtisanomaan.

Lue myös: Katso kuvat Päijän Veneen tulipalosta
 

– Katsotaan nyt ensin kesälomat ja sen jälkeen mietitään, onko edessä lomautus tai irtisanominen. Nyt on vielä liian aikaista sanoa mitään. Ensin selvitämme asioita viranomaisten kanssa ja sitten raivaamme hallin. Syksyllä voimme miettiä jatkoja, Riikonen tuumaa.

Ruska Paronen
ruska.paronen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi