Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Osaaja politiikan ulkopuolelta Lahti Energian hallituksen johtoon

Jukka Ottela haluaa katsoa eteenpäin ja nostaa asiakkaan keskiöön.

Hallituksen puheenjohtajaksi on valittu kokoomuksen ehdotuksesta pitkä linjan talousmies ja hallitusosaaja Jukka Ottela. Kuva: Mirja Hussain

Lahti Energia saa hallituksen puheenjohtajan politiikan ulkopuolelta. Tehtävään on valittu kokoomuksen ehdotuksesta pitkä linjan talousmies ja hallitusosaaja Jukka Ottela.

Ottela on koulutukseltaan kauppatieteen maisteri ja oikeustieteen kandidaatti. Hän on myös PHP Holdingin ja oyj:n hallituksen puheenjohtaja ja istuu toistaiseksi myös DNA:n hallituksessa. Ottela jäi eläkkeelle Mediatalo ESAn toimitusjohtajan tehtävästä vuoden 2016 lopussa.

– Minut sai mukaan se kokemus, joka minulla on nopeasti muuttuvasta toimintaympäristöstä DNA:ssa. Myös energia-ala on muutoksessa, joten kokemuksestani on varmasti tehtävässä hyötyä, Ottela kertoo.

Hallituksen puheenjohtajan tehtävänä Ottela pitää tärkeintä omistajan eli kaupungin etujen ajamisen.

– Hallituksen tehtävänä on varmistaa, että yhtiö toimii taloudellisesti tehokkaasti ja että vihreän pääkaupungin tavoitteet ovat johtoajatuksena. Hallituksen täytyy olla eteenpäin katsova: 70 prosenttia työstä katsoo eteenpäin ja 30 prosenttia taaksepäin. Asiakkaan täytyy näkyä strategioissa entistä enemmän, koska toimimme kilpailulla alalla, linjaa Ottela.

Hallituksen muut jäsenet ennallaan

Hallituksen muut jäsenet jatkavat tehtävässään. Hallituksessa istuvat kokoomuksen Arja Nikkanen ja Hannu Kaasinen. Aiemmin hallitukseen on nimetty sosiaalidemokraattien Ulla Vaara, Jussi Lanu, Sari Kesäniemi ja Jouni Nurminen, vihreistä Riina Puusaari sekä perussuomalaisista Rami Lehto.

Jukka Ottela uskoo, että hallitus löytää hyvät tavat työskennellä. Hän korostaa, että hallitustyö ei ole yhden miehen show'ta, vaan kaikkien osaaminen tarvitaan käyttöön, jotta hallitus voi toimia yhtiön johdon tukena ja sparrarina.

Puheenjohtajaksi haluttiin ammattilainen

Ottelan valinta politiikan ulkopuolelta hallituksen puheenjohtajaksi on Lahdessa sangen poikkeuksellista. Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Hannu Rahkonen kertoo, että kokoomuksessa on pitkään haluttu kaupungin merkittäviin yhtiöihin todellisia ammattilaisia ja asiantuntijoita.

– Myös edellinen puheenjohtaja oli erinomainen, mutta poliittinen luottamuksen menetys ratkaisi sen, että hän joutui jättämään tehtävän. Kartoitimme tilalle sopivia ehdokkaita, ja Ottelan valinta oli siinä mielessä helppo, että hänet tunnetaan pitkältä ajalta, hän on sydämeltään lahtelainen ja ajaa lahtelaisten etua, Rahkonen pohtii.

Lahti Energian edellinen puheenjohtaja Jorma Ratia joutui eroamaan toimitusjohtajan korkeasta palkankorotuksesta aiheutuneen kohun vuoksi. 40 000 euron palkankorotuksesta oli sovittu vastoin konserniohjetta. Ottela pitää kohua valitettavana yhtiön brändin ja henkilöstön kannalta.

Ottelan luotsaama PHP myi keväällä DNA-osakkeensa norjalaiselle Telenorille 713 miljoonalla eurolla. Onko nyt myyntiaikeita?

– Lahti Energian myyntiaikeita tai edes ajatuksia siitä ei ole. Silti kaikkia asioita täytyy aina katsoa joka kulmasta, Ottela muotoilee.

Hanna Myyrä
hanna.myyra@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi