Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahdessa Möysän uimarannalle saattaa tänä kesänä tulla uudenlainen "hybridikioski"

Lahdessa Möysän uimarannalla kokeillaan tänä kesänä uutta, kun rannalle saattaa perinteisen kioskin lisäksi tulla kahvia, teetä ja välipaloja tarjoava automaatti.

Uusi kioski avataan Möysän uimarannan pukukoppirakennukseen, jonka rakennustyöt saatiin päätökseen viime vuonna. Arkistokuva. Kuva: Janne Nieminen

Lahdessa Möysän uimarannalla kokeillaan tänä kesänä uutta, kun rannalle saattaa perinteisen kioskin lisäksi tulla kahvia, teetä ja välipaloja tarjoava automaatti.

– Hyvillä ja kohtalaisilla keleillä kioski on miehitetty ja valikoima laajempi. Huonoilla keleillä voimme palvella mobiilisti automaatin avulla. Tätä voisi sanoa vaikka hybridikioskiksi, kertoo Vesa Kälviäinen, joka valittiin kioskin yrittäjäksi kaupungin kilpailutuksen kautta.

Lue myös: Lahden Möysässä suppaillaan koko kesä
 

Myyjän ollessa paikalla valikoimassa tulee Kälviäisen mukaan olemaan "sitä mitä pienissä kesäkioskeissa yleensä kaupaksi menee" eli muun muassa kahvia, virvoitusjuomia ja yksittäispakattuja jäätelöitä. Kioskissa ei valmisteta mitään myytäviä itse, sillä siihen sen tilat eivät taivu.

Kälviäinen alkaa pyörittää toimintaa veljensä Veli-Matti Kälviäisen kanssa. Veljesten Sporttikumppanit-yrityksellä on kokemusta kahvila- ja ravintola-alalta.

Tavoitteena avata muutaman viikon päästä

Vesa Kälviäinen kertoo, että kioski olisi pitänyt saada avattua jo kesäkuun alussa, mutta yrittäjät ovat joutuneet odottamaan laitteita niiden toimittajalta.

Tämänhetkinen tavoite on saada miehitetyn kioskin toiminta käynnistymään heinäkuun puolessa välissä. Automaatin saaminen täksi kesäksi on vielä suuri kysymysmerkki, sillä siihen pitää saada lukittavat ilkivaltasuojaukset.

– Toivottavasti saisimme automaatin käyttöön jo tänä kesänä, jotta saisimme kokemuksia siitä.

Kuuden jälkeen alkaa ilkivallan riski

Kauniilla säällä ja myyjän ollessa paikalla kioski tulee olemaan auki lähtökohtaisesti kello 10–18 ja pidempäänkin, jos asiakkaita riittää. Automaatti tulisi Kälviäisen suunnitelmien mukaan olemaan auki kello 10–18, sillä uimavalvonta rannalla loppuu kello 18.

– Ilkivallan riski tietenkin kasvaa heti, kun valvova silmä välttää, myöntää myös Lahden kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas. Hänen mukaansa kioskin aikaisemmat yrittäjät eivät ole menestyneet hyvin.

– Myyjän puuttuminen saattaa herättää kysymyksiä, mutta henkilöt ovat aika kalliita yrittäjälle. Tämä on puolikas kokeilukesä, jonka pohjalta toimintaa lähdetään kehittämään, Ahokas kertoo.

Elina Nissinen
elina.nissinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi