Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden pääkirjaston uusi kahvilayrittäjä selvillä – luomutuotteita tarjoava MeaManna laajentaa toimintaansa

Lahden pääkirjastossa peräti 29 vuotta saman yrittäjän alla toiminut kahvila jatkaa toimintaansa uusin tuulin kesän jälkeen. Uutterasti kirjaston kahvilaa pyörittänyt Ulla Olin on töissä viimeistä viikkoa, minkä jälkeen vetovastuun ottaa luomuraaka-aineisiin panostava MeaManna.

Pääkirjaston kahvilaa pyöritti lähes 30 vuoden ajan sama yrittäjä. Nyt on kuitenkin tullut aika jättää hyvästit. Kuva: Ronja Koskinen

Lahden pääkirjastossa peräti 29 vuotta saman yrittäjän alla toiminut kahvila jatkaa toimintaansa uusin tuulin kesän jälkeen. Uutterasti kirjaston kahvilaa pyörittänyt Ulla Olin on töissä viimeistä viikkoa, minkä jälkeen vetovastuun ottaa luomuraaka-aineisiin panostava MeaManna.

MeaManna on Sylvia-kodin alaisuudessa toimiva kahvila. Kahvila on tarjonnut työtä varsinkin Sylvia-kotiin kuuluvan Kaupunkikylä-työyhteisön erityistukea tarvitseville aikuisille. MeaMannan toiminnanjohtaja Eveliina Aaltonen uskoo uuden kahvilan avautuvan kesän jälkeen.

MeaMannan luomuksia voi maistella jatkossa myös Lahden pääkirjastossa. Toiminnanjohtaja Eveliina Aaltonen on laajennuksesta innoissaan. Kuva: Mirja Hussain

– MeaManna lähtee pyörittämään kahvilaa ja meillä toiveissa on avata uudistettu kahvila syyskuussa. Tarkka ajankohta ei tosin ole vielä tiedossa, vaan se täsmentyy, kun päästään keskustelemaan lisää ja kuunnellaan kirjaston toiveita, Aaltonen tuumasi.

Luomua kirjaston valikoimaan

Kahvilan valikoimaan tuodaan MeaMannasta tuttuja piirteitä: luomua ja lähiruokaa. Lämpimän ruoan vaihtoehtoa harkitaan, mutta ainakin keittolounasta halutaan tarjota muiden kahvilatuotteiden lomassa.

– Hieman halutaan päivittää kahvilaa ja palvella sitä kautta entistä laajempaa asiakaskuntaa. Työtä riittää, sillä tarvitaan lisää väkeä ja kahvilan pitää osata palvella asiakkaita kuutena päivänä viikossa, Aaltonen kertoi.

Lue myös: Kirjastot ovat suuressa muutoksessa - Lahden kirjastotoimenjohtaja: Ei 1990-luvulla ollut tällaista tapahtuma- ja palvelutarjontaa
 

Lahden keskustassa sijaitseva pääkirjasto on avattu vuonna 1990. Hollolankadulla aloittanut MeaManna täytti puolestaan kymmenen vuotta tämän vuoden alussa.

– Onhan tämä hienoa, että saadaan toinen piste myös toiselle puolelle kaupunkia ja palvelu laajenee. Sitä on kyselty ja samalla saadaan lisää työpaikkoja, Aaltonen iloitsi.

Lauri Ilola
lauri.ilola@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi