Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Riikinkukko Juhana lähti juhannusreissulle ja päätyi jurottamaan vääksyläishuvilan pihamäntyyn – retki päättyi vesisuihkuun, palokunnan haaviin ja kotinavettaan

Komean riikinkukko Juhanan juhannusreissu päättyi onnellisesti ja se pääsi takaisin kotinavettaansa.

Asikkalalaisen riikinkukko Juhanan kolmatta päivää kestänyt juhannuskarkumatka päättyi myöhään maanantai-iltana puusta alas lennähtämiseen ja siitä sitten palomiesten haaviin ja lopulta onnellisesti kotinavettaan.

– Sinne se joutui navettaan ovien taakse, omistaja Laura Jokela kertoi tilanteen selvittyä myöhään maanantai-iltana.

Juhanaksi juhannusreissunsa ansiosta nimetty riikinkukko aloitti karkumatkansa jo lauantaina iltapäivällä. Kun Jokela huomasi kukon karanneen, hän laittoi ilmoitukset Facebookiin sekä Eläinten pelastus -ryhmään että Vääksy-ryhmään.

Tavallisesti Juhana ulkoilee lajitovereidensa kanssa kotitilansa pihamaalla.

– Arvasin, että noin näyttävä eläin herättää kulkiessaan huomiota, Jokela sanoo.

Jokelan laittamasta avunpyynnöstä ei mennyt kuin hetki, kun Vääksy-ryhmään tuli ilmoitus, että Juhana on nähty hengissä. Tietojen mukaan kukko oli havaittu kulkemassa puolenyön aikaan tienviertä Vehkoossa, Lahden suuntaan menevällä puolella tietä. Havainto oli tehty Vehkoon risteyksen ja kameratolpan välisellä alueella.

Juhana lennähti korkean männyn yläosaan.

Maanantaina kello kymmenen aikaan illalla lintu paikallistettiin lopulta Asikkalan Rantatiellä sijaitsevan kesähuvilan pihassa olleen korkean männyn latvuksiin. Itsepäinen kukko kieltäytyi kuitenkin tulemasta alas puusta ja niinpä paikalle hälytettiin Päijät-Hämeen pelastuslaitos.

– Männyllä oli korkeutta arviolta 13–15 metriä. Kukko istui puun yläosassa. Lintu hätistettiin ensin vesisuihkulla alas puusta, jonka jälkeen palomiehet nappasivat sen haaviin ja antoivat omistajan huomaan, päivystävä palomestari Petteri Haverinen kertoo.

Riikinkukko selvisi karkuretkestään vahingoittumattomana, mutta joutuu nyt omistajansa mukaan arestiin uusien karkuretkien välttämiseksi.

Heidi Malin
heidi.malin@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi