Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hämeen poliisi toivoo malttia paluuliikenteeseen – rattijuopot työllistivät myös juhanuspäivän iltana

Hämeen poliisi suoritti juhannusjuhlinnan aikana yhteensä lähes 650 tehtävää, joista merkittävä osa liittyi liikenteeseen. Kuva: Armi Salonen

Juhannuksen paluuliikenne aiheuttaa Hämeen alueella todennäköisesti ruuhkaa iltapäivästä alkaen. Poliisi on varautunut paluuliikenteeseen tehostamalla liikenteenvalvontaa ja lisäämällä partioita valtateiden varrelle. Laitokselta toivotaan malttia liikenteeseen.

Tieliikennekeskuksen mukaan liikennemäärät ovat pääteillä toistaiseksi maltilliset. Paluuliikenteen arvioidaan olevan vilkkaimmillaan noin kello 14 alkaen ja jatkuvan iltaan saakka.

STT:n tietojen mukaan liikenteessä on odotettavissa jonoutumista ainakin valtatiellä viisi Mikkelin ja Heinolan välillä sekä valtatie yhdeksällä Tampereen kohdalla. Myös Lahden kohdalla Nelostiellä liikenne voi olla vilkasta. Paluuliikenne sujuu oletettavasti kuitenkin torstain ja perjantain menoliikennettä jouhevammin, kun osa mökille lähteneistä jää loman viettoon.

Rattijuopot työllistivät poliisia Päijät-Hämeessä myös juhannuspäivän iltana

Liikenteeseen liittyvät tehtävät työllistivät poliisia myös juhannuspäivänä ja sitä seuranneena yönä. Törkeitä rattijuopumuksia kirjattiin Lahdessa ja Asikkalassa.

Miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja ajoneuvon kuljettamiseen oikeudetta Lahdessa. Poliisi tapasi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Lahden Kariniemenkadulla kuljettajan, joka puhalsi alkometriin törkeän rattijuopumuksen rajan ylittävän 2 promillen lukeman. Lisäksi kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Lauantai-iltana poliisi tavoitti Asikkalassa katsastamattoman auton. Poliisi puhallutti Asikkalantietä pitkin autoa ajaneen miehen, joka oli ajaessaan 2 promillen humalassa. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, ajoneuvorikkomuksesta ja ajoneuvoverorikkomuksesta, sillä hän ei ollut maksanut autoveroa.

Lauantai-iltana myös Sysmän Kalkkistentiellä mies jäi kiinni ajoneuvon kuljettamisesta humalassa. Mies puhalsi poliisin alkometriin 1,2 promillen lukeman, ja poliisi määräsi hänet väliaikaiseen ajokieltoon.

Tilannekeskuksen tietojen mukaan Hämeen poliisilaitoksen alueella kulunut vuorokausi oli kokonaisuudessaan suhteellisen rauhallinen. Poliisilla oli vuorokauden aikana 262 erilaista poliisitehtävää, ja vakavilta tapahtumilta ollaan tähän mennessä vältytty.

Veera Sinervo
veera.sinervo@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi