Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden Metsäpellossa tapon yritys – Poliisilla juhannusyönä yli 200 tehtävää Päijät-Hämeessä

Auto törmäsi tolppaan Vesijärvenkadulla lahdessa. Lukijan kuva.

Hätäkeskukseen tehtiin juhannusaattona puolen päivän aikaan ilmoitus Lahden Metsäpellon kaupunginosassa tapahtuneesta puukotuksesta. Uhri sai tilanteessa hengenvaarallisia vammoja, ja hänet kuljetettiin sairaalahoitoon ambulanssilla. Uhri on hengissä ja edelleen sairaalahoidossa Päijät-Hämeessä. Molemmat osapuolet ovat Hämeen poliisin mukaan päijäthämäläisiä miehiä.

Toistaiseksi ole tietoa teon motiivista tai siitä, minkälainen osuus päihteillä oli tapahtumien kulkuun. Poliisi aloittaa sekä uhrin että epäillyn kuulustelut tänään.

Epäilty tekijä on pidätettynä Lahden pääpoliisiasemalla. Hämeen poliisin rikoskomisario Jari Kiiskisen mukaan on todennäköistä, että epäiltyä esitetään maanantaina käräjäoikeudelle vangittavaksi tapon yrityksestä.

Rattijuoppoja kärysi juhannuksena ympäri Päijät-Hämettä

Poliisi pysäytti perjantaina iltapäivällä Hartolan Nuoramoistentiellä järjestämässään puhallusratsiassa henkilöauton, jota kuljettanut kuusikymppinen mies puhalsi törkeän rattijuopumuksen rajan ylittävän lukeman.

Poliisipartio havaitsi illalla nelostiellä Heinolan kohdalla luvatta käyttöön otetun henkilöauton ja tämän kuljettajan. Varastettua autoa ajoi 30-vuotias mies. Kuljettajaa epäillään moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta ja törkeästä rattijuopumuksesta.

Kärkölässä henkilöauto törmäsi illalla liikenteenjakajaan Järvelässä Hähkäniementiellä. Poliisi tavoitti läheisestä ravintolasta henkilön, jonka epäillään olleen auton kuljettaja. Epäiltynä on ajo-oikeudeton 40-vuotias nainen, joka puhalsi teon jälkeen törkeän rattijuopumuksen rajan ylittävän lukeman. Auto oli katsastamaton ja siinä oli alla nastarenkaat. Poliisi tutkii asiaa törkeänä rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja ajoneuvorikkomuksena.

Lisäksi aikaisin lauantaiaamuna poliisi tavoitti Lahden Vesijärvenkadulta tolppaan törmänneen henkilöauton. Autoa kuljettanutta noin 40-vuotiasta miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Päijät-Hämeeseen 211 poliisitehtävää

Hämeen poliisi sai juhannusaaton aikana yhteensä 379 tehtävää, joista 211 sijoittui Päijät-Hämeeseen ja 168 Kanta-Hämeeseen. Poliisin tilannekeskuksen mukaan hälytyksiä tuli runsaiten puolenyön jälkeen. Yleisimmät tehtävät liittyivät häiriökäyttäytymiseen ja liikenteeseen. Myöhemmin yöllä tehtävät painottuivat kotihälytyksiin, joissa poliisit menevät selvittämään tilanteita yksityisiin asuntoihin tai mökeille.

Veera Sinervo
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi