Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kirjastojärjestelmä on saatu toimimaan Lahden kirjastoissa – viimeviikkoinen kyberhyökkäys vaikuttaa kaupungin palveluihin yli juhannuksen

Kirjastojärjestelmä on saatu toimimaan kirjastoissa verkkokirjastoa lukuun ottamatta. Arkistokuva. Kuva: Noora Kiiskinen

Viime viikolla kyberhyökkäyksen takia katkaistu Lahden kaupungin verkkoyhteys internetiin vaikuttaa edelleen kaupungin palveluihin.

Kirjastojärjestelmä on nyt saatu toimimaan kirjastoissa, mutta verkkokirjasto ei toistaiseksi vielä toimi. Lahden kaupunginkirjaston mukaan kirjojen palauttaminen ja uudelleenlainaaminen onnistuu paikan päällä kirjastoissa.

Kaupungin verkon yhteys internetiin katkaistiin perjantai-iltana viime viikon tiistaina tapahtuneen kyberhyökkäyksen takia.

– Katko jatkuu toistaiseksi, näillä näkymin ainakin juhannuksen yli. Ohjelmia avataan yksitellen käyttöön kun se katsotaan turvalliseksi, kaupungin tiedotteessa todetaan.

Koska työasemia ei ole vielä saatu kytkeä ulkoisiin verkkoihin, Lahden kaupunki on rajoittanut etätyötä.

Verkkoyhteyskatko haittaa edelleen myös Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän sosiaali- ja terveyspalveluita osassa Lahden toimipisteitä.

Oskari Valtonen
oskari.valtonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi