Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Juhannuskokko jää sytyttämättä myös Lahden satamassa - metsäpalovaroitus on voimassa lähes koko maassa

Juhannuskokkojen polttaminen on kielletty metsäpalovaroituksen aikana. Kuva: Aku Isotalo

Juhannuskokot saattavat jäädä polttamatta tänä juhannuksena myös Lahden seudulla. Metsäpalovaroitus on voimassa lähes koko maassa ja pelastuslain mukaan avotulen teko on kielletty ruohikko- ja metsäpalovaroituksen aikana.

Päijät-Hämeen pelastuslaitokselle on lähetetty 28 ilmoitusta juhannuskokoista, joskaan yksikään niistä ei syty, mikäli ruohikko- ja metsäpalovaroitus pysyy voimassa.

– Palon syttymisriskiin ei vaikuta se, onko kokko yksityinen vai julkinen, päivystävä palomestari Vesa Läderberg Päijät-Hämeen pelastuslaitokselta sanoo.

Pelastuslaitos ei voi lähteä soveltamaan olemassa olevaa lakia ja myöntää lupaa kokon polttamiselle erityisjärjestelyin, koska lainsäätäjä on katsonut, että ruohikko- ja metsäpalovaroituksen aikana avotulta ei voi sytyttää.

– Silloin kun metsäpalovaroitus ei ole voimassa, nuotion tai kokon sytyttämiseen vaaditaan aina maanomistajan lupa. Avotulen sytyttäjä on aina vastuussa, jos tuli pääsee leviämään maastoon.

Läderbergin mukaan maasto on nyt erittäin kuvaa ja riski maastopalolle on olemassa. Esimerkiksi Mikkelissä paloi juuri kahdeksan hehtaaria metsää. Myös mahdollinen savun aiheutuminen pitää huomioida. Kokossa tai nuotiossa ei myöskään saa polttaa mitä tahansa.

– Esimerkiksi rakennusjätteet on vietävä kaatopaikalle.

Heidi Malin
heidi.malin@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi