Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Rakennustyömaa haittaa Lahden matkakeskuksen toimintaa – saattoalueena kannattaa käyttää radan etelän puoleisia pysäköintialueita

Lahden Radanvartta kehitetään korvaamalla entisia teollisuusalueita uudisrakentamisella. Arkistokuva. Kuva: Vesa Tapiola

Rakennustyöt haittaavat kesän aikana Lahden matkakeskuksen pysäköintiä, joten saattoalueena kannattaa nyt etenkin juhannuksen aikaan sekä myös heinäkuun vilkkaina tapahtumaviikonloppuina käyttää junaradan etelän puoleisia paikoitusalueita.

– Saattoalue on kuitenkin koko työmaan ajan käytettävissä, mutta rakentamistöistä aiheutuu väistämättömästi häiriöitä alueen liikenteelle ja alueella on entistä vähemmän parkkipaikkoja. Taksiasema säilyy toiminnassa aseman edustalla, Lahden kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Rakennustöitä tehdään Jaksonkadulla, johon rakennetaan uutta liittymää. Jaksonkadun urakka aiheuttaa muutoksia erityisesti matkakeskuksen saattoalueen ja Mannerheiminkadun jalankulun ja pyöräilyn reitteihin.

Kuva: Timo Filpus

Inspiksen Asema-Apu-työntekijät neuvovat työmaa-alueen läheisyydessä matkakeskuksen alueella kulkemisessa.

Jalankulku- ja pyöräilyreitti Mannerheimintieltä länteen on siirretty kiertotielle, joka kulkee saattoalueen läpi. Ahtaalla ja ajoittain ruuhkaisella saattoalueella pitäisi liikkua varoen. Pyöräilijöiden toivotaan taluttavan alueella polkupyöräänsä.

Myös pysäköintiin muutoksia

Rakennustyömaa haittaa myös pysäköintiä. Radiomäen ja kadunvarren liityntäpysäköintipaikat ovat kaikkien käytettävissä.

Pysäköintipaikat, jotka ovat jääneet työmaan alle, korvataan Launeen hiekkakentän ilmaisella pysäköintialueella sekä kadunvarren ja Radiomäen sopimuspaikoilla. Niille voi ostaa kuukaudeksi kerrallaan liityntäpysäköintiluvan sähköisen eParking-palvelun kautta. Lupaa varten tarvitaan voimassa oleva VR:n tai kaukoliikennetoimijan joukkoliikenteen kausilippu.

Lue myös: Lahden radanvarsi muuttuu nyt vauhdilla, suuria rakennustöitä käynnissä yhtaikaa
 

Kadunvarren ja Radiomäen pysäköintipaikat eivät ole pelkästään liityntäpysäköinnin käytössä, vaan niitä saavat maksusta käyttää kaikki muutkin. Liityntäpysäköinnin lupia on tähän mennessä hankittu varsin vähän.

Sopimuspaikkoja voi hakea myös Radanpään ja Moisionkadun pysäköintialueilta sähköisen eParking-palvelun kautta.

Lahden radanvarren aluetta rakennetaan tällä hetkellä kolmessa kohteessa. Jaksonkadun lisäksi urakointia on Askon ja Starkin alueilla. Radanvarren alueella voi tulevaisuudessa asua yli 6 000 asukasta.

Heidi Nikunen
heidi.nikunen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi