Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahteen keskus aloittaville yrityksille – kaupunki tukee toimintaa

Lahden kaupunki rahoittaa Isku Centeriin perustettavaa kasvuyrittäjyyden kampusta 200 000 eurolla vuodessa. Kuva: Maria Sandell

Lahden Niemen kampukselle tulee aloittaville ja kasvaville yritykselle tarkoitettu keskus. Kaupunki sitoutuu rahoittamaan kasvuyrittäjyyden kampuksen toimintaa 200 000 eurolla vuodessa kolmen vuoden ajan.

Elinvoima- ja työllisyysjaosto hyväksyi maanantaina rahoituksen myöntämisen Lahden ammattikorkeakoululle kampuksen perustamista varten. Myös Lamk osallistuu keskuksen rahoitukseen.

– Tällä resursoinnilla päästään hyvään vauhtiin. Isku on tulossa mukaan tukemaan aloitusta tilojen, kalusteiden ja välineiden muodossa, jaoston puheenjohtaja Juha Rostedt (kok.) kertoo.

Kasvuyrittäjyyden keskus keskittyy start up -yritysten tukemiseen. Tarjolla on yrittäjyyteen ja rahoitukseen liittyvää asiantuntijatukea ja neuvontaa, mahdollisuus hyödyntää tiloja sekä saada yhteisöllistä tukea yrittäjyyteen.

Rostedtin mukaan Lahti on yliopistokaupungeista ainoa, jolla ei ole tällä hetkellä start up -keskusta.

– Tavoitteena on saada mukaan kasvava määrä start up -yrityksiä ja henkilöitä, jotka suunnittelevat yritystoimintaa tai joilla on bisnes- ja tuoteideoita.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi