Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Jaosto äänesti: Kokoomuksen Jorma Ratia ei jatka Lahti Energian hallituksessa

Jorma Ratia (kok.) on johtanut Lahti Energian hallitusta vuodesta 2015 lähtien. Kuva: Juha Tanhua

Lahti Energian hallituksen kokoonpano muuttuu. Maanantaina kokoontunut Lahden konserni- ja tilajaosto päätti, että Lahti Energian hallituksen nykyinen puheenjohtaja Jorma Ratia (kok.) ei jatka hallituksessa yhtiökokouksen jälkeen.

Jaostossa kokoomuksen Hannu Rahkonen esitti yhtiön koko hallituksen vaihtamista. Häntä kannatti keskustan Jenna Koskelo.

Jaoston puheenjohtaja Aleksi Mäntylä (vihr.) sekä SDP:n Alettin Basboga ja Pekka Komu puolestaan katsoivat, että vain yhtiön hallituksen puheenjohtaja on vaihdettava.

Jaosto päätti äänin 3–2 esittää energiayhtiön hallitukseen sen nykyisistä jäsenistä Jouni Nurmista (sd.), Sari Kesäniemeä (sd.), Jussi Lanua (sd.), Ulla Vaaraa (sd.), Riina Puusaarta (vihr.) ja Rami Lehtoa (ps.). Puheenjohtajan hallitus valitsee keskuudestaan.

Kokoomuksella on yhtiön hallituksessa kolme paikkaa, mutta puolue ei ole vielä nimennyt edustajiaan. Ratian lisäksi nykyisessä hallituksessa istuvat kokoomuksen edustajina Hannu Kaasinen ja Arja Nikkanen. Lisäksi hallituksessa on mukana henkilöstön edustaja.

Kaupunki päätti keväällä keskeyttää Lahti Energian yhtiökokouksen. Syynä oli, ettei yhtiö ollut pyytänyt konserniohjeen mukaista lausuntoa toimitusjohtajan palkankorotuksesta.

Jaosto on jo aiemmin moittinut Lahti Energia hallitusta siitä, että konserniohjetta ei ole noudatettu. Yhtiön hallitus vahvisti vuonna 2018 voimaan astuneen palkankorotuksen viikko sitten. Korotuksesta oli sovittu neuvotteluissa Ratian ja toimitusjohtaja Eero Seesvaaran kesken.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi