Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kyberhyökkäys lamaannuttaa Lahden kaupungin palveluja vielä alkuviikosta – tilanteen arvioidaan normalisoituvan ensi viikolla

Kuva: Jari Kautto

Lahden kaupungin työasemia saastuttaneen haittaohjelman puhdistustyöt aiheuttavat vielä alkuviikon aikana katkoksia kaupungin palveluihin.

Kaupungilla on tehty selvitys- ja puhdistustöitä koneilla koko viikonlopun ajan. Järjestelmiä ei olla saatu kuitenkaan vielä käyttökuntoon, joten työt jatkuvat maanantaina. Tämä tarkoittaa sitä, että myös verkon käyttöä on rajoitettu.

Lahden kaupungin tietohallintojohtaja Marko Monnin mukaan kaupungin sisäinen verkko toimii normaalisti, mutta ulkoverkosta tulevat palvelut joudutaan puhdistamaan erikseen. Tämä tarkoittaa sitä, että alas ajetut palvelut tarkistetaan ja otetaan käyttöön yksi kerrallaan.

Tavallisille kaupunkilaisille puhdistustyöt näkyvät pääosin kirjastojärjestelmissä esiintyvinä ongelmina. Myös lahti.fi-sivustolla on käyttökatko, jonka ajankohdasta ei ole vielä tietoa.

Monnin arvion mukaan kaupungin verkkopalvelujen tilanne normalisoituu kokonaisuudessaan ensi viikon alussa.

Lahden kaupungin verkkoon ja työasemiin tehtiin kyberhyökkäys viime viikon tiistaina iltapäivällä. Yhteys Lahden kaupungin ja Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän verkkojen välillä on edelleen katkaistu.

Heidi Nikunen
heidi.nikunen@ess.fi
Veera Sinervo
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi