Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kisapuistossa rakennetaan padelkenttiä ja käännetään beach volley -kenttien suuntaa

Kortteliliigan toiminnanjohtajan mukaan Kisapuiston remontista tiedotettiin huonosti: "Meille kerrottiin lähinnä, että jotain tapahtuu."

Beach volley -kenttien suunnat muutetaan Lahden Kisapuistossa. Kentillä pääsee pelaamaan kesäkuun lopulla. Kuva: Antti Yrjönen

Työkoneet häärivät Lahden Kisapuistossa. Kesän aikana Kisapuisto kokee niin sanotun kasvojen kohotuksen, kertoo Lahden kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas.

Juhannusviikolle mennessä Kisapuistoon valmistuvat uudet ulkopadelkentät Lahden Tennis- ja Squashkeskuksen toimesta. Lisäksi Kisapuiston koripallokentät saavat kesän aikana uuden pinnoituksen.

Yksi näkyvimmistä uudistuksista on beach volley -kenttien parantaminen, jonka aikana kenttien suunnat sekä hiekkalaatu vaihdetaan. Kentät saavat myös kauan odotettua aidoitusta.

Ahokkaan mukaan beach volley -kentät saadaan valmiiksi jo kesäkuun loppuun mennessä. Kenttien aidoitus valmistuu vasta myöhemmässä vaiheessa.

Olisi ollut mukava nähdä piirustukset siitä, mitä alueelle kaavaillaan. Kortteliliigan toiminnanjohtaja Jake Ropponen

Ilta-aurinko häirinnyt lentopalloilijoita

Beach volley -kentät käännetään 90 astetta.

– Kenttien perustamisesta asti on ollut puhetta, että ilta-auringon laskusuunta on alkuperäiseen kenttäsijoitukseen nähden hankala. Nyt kenttien kääntöön on vihdoin ryhdytty, Ahokas kertoo.

Beach volley -kenttien hiekka pysyy paikallaan vuoden ympäri. Nyt kentille vaihdetaan parempaa hiekkaa, johon ei pitäisi syntyä kovettumia entisen hiekkalaadun tapaan. Kuva: Antti Yrjönen

Kuluneella viikolla kentillä on tehty hiekan poistoa ja valettu lentopalloverkon tolppien perustukset.

– Aikaisempaan hiekkaan on tullut sen laadusta johtuen kovettumia, jotka voivat olla pelatessa vaarallisia. Nyt tarkoituksena on vaihtaa hiekan laatu sellaiseksi, joka ei kovetu, jolloin kentät ovat laadultaan turvallisempia, Ahokas selittää.

Kortteliliiga evakossa remontin ajan

Lahden Kortteliliigan beach volley ja mölkkypelit ovat siirretty väistötiloihin Kisapuiston remontin takia. Mölkkyä pelataan toistaiseksi Launeen tapahtumapuistossa Sol Areenan takana. Rantalentopalloilijat kokoontuvat puolestaan Messilän rannalla Hollolassa.

Kortteliliigan toiminnanjohtaja Jake Ropponen iloitsee beach volley -kenttien parantamisesta. Nyt tehtäviä uudistuksia on toivottu Ropposen mukaan ainakin 25 vuotta. Ropponen sanoo, että remontin viestinnässä oltaisi kuitenkin voitu olla selkeämpiä.

– Meille kerrottiin lähinnä, että jotain tapahtuu, mutta selkeää tietoa suunnitelmista tai aikatauluista emme saaneet. Olemme kuitenkin vastuussa satojen ihmisten liikkumisesta. Lisäksi olisi ollut mukava nähdä piirustukset siitä, mitä alueelle kaavaillaan, Ropponen sanoo.

Kuva: Antti Yrjönen

Kenttien remontissa Ropposta huolettaa lähinnä mölkkyalueen mahdollinen supistuminen lentopallokenttien vieressä.

– Olemme heitelleet mölkkyä Kisapuistossa jo 18 vuoden ajan. Mukana on yleensä 61 joukkuetta, jotka juuri ja juuri mahtuvat Kisapuistoon. Evakkotilojenkin löytäminen tämän kokoiselle ryhmälle oli haastavaa, sillä näin ison massan kohdalla alueelta on löydyttävä myös käymälät. WC-tilojen puuttuminen on ylipäätään lahtelaisten kenttien heikkous, Ropponen sanoo.

Ahokkaan mukaan beach volley -kenttien uuden muodon ei pitäisi vaikuttaa mölkyn peluualan kokoon, mutta toimintaa on sopeutettava alueen uuteen muotoon.

Luvattomia parkkeeraukset häiritsevät

Alkukesän aikana Kisapuistossa ollaan kärsitty luvattomista parkkeeraajista, kertoo Ahokas. Hänen mukaansa Kisapuiston sisällä on muutamia osoitettuja parkkipaikkoja, jonne autolla saa lupalapun turvin parkkeerata.

– Tuntuu siltä, että autoja parkkeerataan minne huvittaa, kuten tekonurmen aidan vierelle, joka on tarkoitettu jalankulkijoille ja pyöräliikenteelle. Autoilijoiden käyttäytyminen saisi olla alueella parempaa, Ahokas sanoo.

Ruska Paronen
ruska.paronen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi