Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme
Saara
Larkio
saara.larkio@ess.fi

Kommentti: Pyöräily on kivaa, mutta usein pirun hankalaa

Fillaroidessa kunto kasvaa ja saa happea, mutta tavaroiden roudaus on lähes poikkeuksetta helpompi hoitaa autolla. Kuva: Katja Luoma

Autoihminen teki eräänä kesäviikonloppuna kokeen. Yritin yhden päivän ajan tehdä kaikki matkani pelkästään fillaroiden. Hain pienen postipaketin, kävin ruokakaupassa, eväsretkellä ja uimarannalla.

Joka ikinen kerta kun pysähdyin edes viiden minuutin asialle, otin repun pois selästä, kaivoin esiin lukon avaimen, otin lukon pyörän lukkotelineestä, avasin lukon, kiinnitin sen pyörään, panin avaimen takaisin reppuun ja repun takaisin selkään. Ja hyvä että lukitsin – marketista tullessa pyörä oli jo kumollaan, joku oli ilmeisesti yrittänyt sitä mukaansa.

Postipaketti piti purkaa osiin, jotta sisältö mahtui reppuun. Isompia ruokaostoksiakaan ei olisi millään saanut pyörällä kuljetettua. Edes uimarannalla en uskaltanut jättää pyörää lukitsematta, vaikka minulla oli siihen vedestä näköyhteys, sillä Lahti on tunnetusti pyörävarkaiden mekka.

Päivä oli kuuma, joten olin iltaan mennessä totaalisen hikinen, eikä kampaus ollut kypärän takia missään vaiheessa kohdillaan. Eikä maastopyörää viitsi polkea hame päällä ja korkokengät jalassa. Toisin sanoen jätin väliin ex tempore -kutsun sataman terassille.

Lahden kaupungin strateginen tavoite on kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen käytön voimakas kasvu. Tällä hetkellä suurin osa lahtelaisista liikkuu matkansa autolla. Julkisen liikenteen osuus liikkumismuodoista on 5 prosenttia, pyöräilyn vähän yli 10. Loput matkoista taitetaan kävellen.

Olihan se pyöräily kivaa, mutta samalla pirun hankalaa. Niinpä luulen, että pidän jatkossakin fillarin alla vain kuntolenkeillä ja hoidan autolla muut asiat.

Saara Larkio
saara.larkio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi