Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Heinolan Kuusakosken tulipalon savulle altistuneet kasvikset syytä huuhdella - katso miten tuuli levitti savua

Karttaan on merkitty Kuusakosken tulipalon savujen leviämissuunnat. Kuva: Timo Filpus

Heinolan Kuusakosken teollisuusalueen lauantaisen tulipalon aiheuttamien terveys- ja ympäristöhaittojen riski on hyvin pieni, arvioi Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä.

Terveysviranomaiset kuitenkin suosittavat huuhtelemaan sellaiset kasvimaan tuotteet, joita ei kuorita ennen syömistä. Puhtaalla vedellä huuhteleminen poistaa esimerkiksi salaatin pinnalta mahdolliset pienhiukkaset, joita savu on voinut kuljettaa.

Hyvinvointiyhtymän mukaan Kuusakoski lisää normaaliin vuosittaiseen puutarhamarjojen tarkkailuunsa tulipalosta aiheutuvien haitta-aineiden tutkimuksia. Yhtiö ottaa erikseen näytteitä myös sellaisenaan syötävistä kasvimaan tuotteista.

Kuusakosken tehdasalueella Myllyojalla syttyi lauantaina aamuyöllä raju tulipalo, joka levitti vaarallista savua lähiympäristöön. Alueella paloi osa 100 metrin mittaisesta ja 20 metriä korkeasta romuautokasasta. Suurpalon sammutus jatkui pitkälle lauantai-iltapäivään.

Sammutusvedet saatiin kerättyä Kuusakosken hulevesijärjestelmän kautta tiiviiseen altaaseen, eikä niitä päässyt imeytymään maaperään. Hulevesistä otettu näyte on tutkittavana laboratoriossa. Tulosten perusteella selviää, miten sammutusjätevedet käsitellään.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi