Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hammaspotilailla ei aihetta huoleen - reiät paikataan tietoverkon ongelmista huolimatta

Lahden kaupungin tietoverkkoon kohdistunut kyberhyökkäys aiheuttaa edelleen ongelmia. Häiriön lopullisesta taltuttamisesta ei vielä tiedetä. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymällä on potilaille silti hyviäkin uutisia.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä hampaiden reiät paikataan ja hammassärkypotilaat hoidetaan tietoverkko-ongelmista huolimatta. Kaikkia palveluita ei kuitenkaan pystytä antamaan. Kuva: Mirja Hussain

Lahden kaupungin tietoverkkoon tehty kyberhyökkäys haittaa Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän toimintaa muun muassa hammashoidon puolella. Asiakkailla ei kuitenkaan ole aihetta paniikkiin.

Yhtymän ylihammaslääkäri Teija Niiranen lupaa, että reiät hampaista paikataan, jos avun tarve on selvä. Vastaanottoaikoja ei hänen tietojensa mukaan ole jouduttu perumaan. Ajanvarauspotilaat pääsevät hoitoon sinne, minne heille on aika varattu.

– Sitten heitä hoidetaan sen verran kuin pystytään.

Asiakaskunnalta ei Niirasen mukaan ole vielä ehditty saada palautetta syntyneiden hankaluuksien johdosta. Poikkeustilanteesta yritetään selvitä mahdollisimman hyvällä ohjeistuksella potilaille.

Hyvinvointiyhtymän sairaala- ja terveyspalveluiden toimialajohtaja Juhani Sand ei niin ikään ole vielä saanut tietoja siitä, miten asiakkaat ovat yhtymän palvelutoimipaikoissa suhtautuneet kyberhyökkäyksen aiheuttamiin hankaluuksiin.

Vaikeudet jatkuvat toistaiseksi

Vielä aamupäivällä ei ollut selvillä, kuinka kauan verkkohyökkäyksen jälkien siivoaminen kestää. Toistaiseksi tilanne on se, ettei vastaanotoilla saada kaikkia asioita hoidetuksi ja potilaalle tarvitaan uusi käynti. Sen saaminen ottaa aikansa.

– Aina kun joudutaan käyntejä perumaan tai uudelleen järjestelemään, tulee viivettä, myöntää Sand.

Ensihoito- ja päivystyskeskus Akuutti24 oli vielä aamupäivällä rauhallinen. Sand pitää kuitenkin mahdollisena, että Akuuttiin tulee palveluhäiriöiden vuoksi vuoksi asiakasruuhkia.

Ajanvarauspotilaat pyritään hoitamaan Lahden terveysasemilla, mutta tietoverkko-ongelmien aikana ei uusia vastaanottoaikoja pystytä antamaan eikä muuttamaan.

Petri Koivisto
petri.koivisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi