Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Salpauksessa sai yhteishaussa opiskelupaikan yli 1 100 hakijaa

Ylioppilaille varattuja paikkoja oli vähennetty, mutta niitä oli tarjolla muun muassa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa. Kuva: Else Kyhälä

Kaikkiaan 1 114 opiskelijaa sai kevään yhteishaussa paikan yli 30 perustutkintoon Koulutuskeskus Salpauksessa. Jaossa oli yli 1 300 opiskelupaikkaa Lahdessa, Heinolassa ja Asikkalassa.

Suurin muutos yhteishaussa kosketti ylioppilaita, jotka suunnittelevat ammatillisen perustutkinnon suorittamista. Ylioppilaille varattuja paikkoja oli vähennetty, ja niitä oli tänä keväänä ainoastaan liiketoiminnan perustutkinnossa sekä sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa, siis merkonomin ja lähihoitajan koulutuksessa.

Valinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille henkilökohtaisesti sähköpostilla. Lisäksi valituille opiskelijoille lähetetään kirje, jossa on tietoa opiskelun aloittamisesta.

Opiskelupaikka otetaan vastaan sähköisesti viimeistään kahden viikon kuluttua ilmoituksen saamisesta. Opiskelupaikan vastaanottamisesta täytyy ilmoittaa viimeistään 27. kesäkuuta.

Varasijoilta valittaville opiskelijoille ilmoitetaan valinnasta kirjeellä kesän aikana. Varasijat ovat voimassa 16.8. saakka.

Ammatilliseen koulutukseen voi hakeutua yhteishaun ohella myös jatkuvassa haussa. Hakeutuminen tapahtuu opintopolku.fi-palvelussa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi