Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Käräjäoikeus korotti kuorma-auton töytäisemäksi joutuneen pyöräilijän kipukorvauksia, vakuutusyhtiö vastusti

Lahdessa sattui vuosi sitten toukokuussa liikenneonnettomuus, jossa polkupyöräilijä ja kärkikolmion takaa tullut kuorma-auto törmäsivät.

Onnettomuuden aiheuttanut kuorma-autoilija on tuomittu liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta sakkorangaistukseen.

Polkupyörällä liikkunut mies vaati kuorma-autonkuljettajan vakuutusyhtiöltä tilapäisestä haitasta 5 000 euron korvausta. Hänelle oli aiheutunut muun muassa lievä aivovamma. Vakuutusyhtiö korvasi 2 600 euroa.

Kuorma-autoilijan rikosasian käsittelyn yhteydessä pyöräilijä vaati vakuutusyhtiötä korvaamaan 2 400 euroa. Vakuutusyhtiön mielestä sen maksama korvaus oli oikeassa suhteessa toukokuisessa onnettomuudessa aiheutuneisiin vammoihin. Se vastusti vaatimusta.

Pyöräilijä on ollut liikenneonnettomuuksissa aiemminkin ja kärsinyt kivusta. Vuosi sitten tapahtuneen onnettomuuden aiheuttama kipu oli hänen mukaansa erilaista.

Käräjäoikeuden mielestä pyöräilijä esitti riittävän näytön siitä, että toisen jalan hermovamma oli syy-yhteydessä viime kevään liikenneonnettomuuteen. Se velvoitti kuorma-autoilijan korvaamaan pyöräilijälle kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta 1 300 euroa. Käytännössä korvauksen maksaa vakuutusyhtiö.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi