Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Vuoden valtuutettu on asikkalalainen kansanedustaja Hilkka Kemppi – palkintoon kuuluu koko valtuustolle tarkoitettu 10 000 euron stipendi

Kuntaliitto jakoi tunnustuksen ensimmäistä kertaa.

Asikkalalainen Hilkka Kemppi iloitsee saamastaan kunnianosoituksesta. "Positiivinen johtaminen auttaa nousemaan ylöspäin toisin kuin jatkuva mollaaminen", hän sanoo. Kuva: Sami Kuusivirta

Asikkalan kunnanvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Hilkka Kemppi (kesk.) on valittu Suomen Kuntaliiton Vuoden valtuutettu -palkinnonsaajaksi. Palkinto jaetaan ensimmäistä kertaa.

Kunniamerkin ja -kirjan lisäksi palkintoon kuuluu Kuntaliiton ja Kuntasäätiön myöntämä 10 000 euron stipendi, joka on tarkoitettu koko valtuustolle. Stipendi on ohjattu käytettäväksi koulutukseen ja konsultointiin.

Palkitseminen tuli Kempille yllätyksenä. Kuka tahansa pystyi ilmoittamaan kilpailuun ansioituneen valtuutetun. Kemppiä olivat ehdottaneet Asikkalan kunnan luottamushenkilöt ja työntekijät yhdessä.

– Olen todella kiitollinen tunnustuksesta. Erityisesti minua ilahduttaa se, että kunnan työntekijät ja luottamushenkilöt ovat tehneet päätöksen yhdessä.

Palkintorahasta päätettävä yhteisymmärryksessä

Stipendin käyttökohteen Kemppi haluaa päättää yhdessä muiden valtuutettujen kanssa.

– Summa on iso, joten on tärkeää, että meillä on yhteisymmärrys siitä, miten raha käytetään. Ajattelen, että stipendi olisi hyvä käyttää yhteen, selkeään kohteeseen ennemmin kuin tipotellen moneen.

Kemppi on ollut kaksi vuotta mukana Asikkalan kunnallispolitiikassa, vuoden 2017 kuntavaaleista lähtien. Hän on toiminut kunnanvaltuuston puheenjohtajana koko valtuustokauden ajan. Kemppi kertoo, että tämä on harvinaista.

– On poikkeuksellista, että valtuuston puheenjohtajaksi on uskallettu valita näinkin nuori ihminen. Olen vasta toinen nainen Asikkalan kunnanvaltuuston puheenjohtajana kunnan 171-vuotisen historian aikana.

Positiivinen johtajuus avainasemassa

Kilpailun järjestäjät toivoivat ehdokkaiden nimeäjiltä mahdollisimman konkreettisia esimerkkejä, jotka ilmentävät valtuutetun ansioitunutta toimintaa. Kemppi sanoo, että tärkein asia, jota hän on pyrkinyt tuomaan kunnanvaltuuston toimintaan, on positiivinen johtaminen.

– Olen tehnyt paljon töitä osallisuuden kasvattamiseksi. Nuoruudessani koin, että Asikkalassa riideltiin ja kylvettiin eripuraa. Kuntalaiset kokivat, etteivät pääse mukaan. Kun ryhdyin vetämään kunnan strategiatyötä kaksi vuotta sitten, pyrimme osallistamaan kuntalaisia mahdollisimman paljon esimerkiksi verkkokyselyllä ja kuntalaiskahviloilla.

Kempin mukaan osallisuudella tarkoitetaan nimenomaan sitä, että ketään ei jätetä ulkopuoliseksi kunnan päätöksenteossa. Asikkalassa on otettu käyttöön esimerkiksi avoimet kokoukset, jotta kuntalaiset pystyvät ottamaan kantaa.

Työ jatkuu edelleen

Kotikuntaa on helppo kehua. Kemppi iloitsee monista päätöksistä, joita Asikkalassa on tehty. Nuoria on kuultu Vääksyn yhteiskoulua uudistettaessa, kunnan toimistohotellikokeilu on todettu toimivaksi ja maakunnan pilottihankkeena alkaneen perhekeskustoiminnan kehittämistä jatketaan. Asikkalassa on jopa Suomen kauneimmaksi valittu maisemareitti. Kemppi korostaa huomion kiinnittämistä hyviin asioihin.

– Positiivinen johtaminen auttaa nousemaan ylöspäin toisin kuin jatkuva mollaaminen. Meidän täytyy luoda myönteinen kuntakulttuuri, jotta ihmiset haluavat asua Asikkalassa jatkossakin. Moni nuori muuttaa muualle opiskelemaan, mutta kysymys onkin, että miten heidät saadaan tänne takaisin.

Hilkka Kemppi valittiin kansanedustajaksi Hämeen vaalipiiristä huhtikuun eduskuntavaaleissa. Reilun kuukauden kestänyt eduskuntatyö on ollut alusta asti kiireistä, mutta aika riittää myös valtuustotyölle ja maakunnan asioille. Kemppi toivoo, että hän ehtisi kiertämään maakunnassa enemmän kesällä. Kunnan tulevista hankkeista Kemppi mainitsee Vesivehmaan lentokentän ja valtatie 24:n kehittämisen.

– Ei tämä tähän jää, Kemppi sanoo päättäväisenä.

Henrika Havumäki
henrika.havumaki@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi