Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Fazer myy ruokapalvelunsa Compass Groupille ja investoi kasvavaan tuotevalikoimaan – ”Me uskomme vahvasti Lahteen”

Fazer Food Servicesin ostaja Compass Group PLC on maailman johtava ruokailupalveluiden tarjoaja, jonka liikevaihto on noin 26 miljardia euroa. Kuva: Johanna Erjonsalo

Brittiläinen ateriapalveluyritys Compass Group ostaa Fazerin ruokapalveluyritys Food Servicesin. Kauppa edellyttää Euroopan komission hyväksyntää ja toteutuessaan sen hinta on noin 475 miljoonaa euroa.

Hinta tullaan investoimaan kasvuun. Yrityksen viestintä- ja brändijohtajan Ulrika Romantschukin mukaan Lahti on jo tällä hetkellä yksi Fazerin tärkeimmistä ja suurimmista investointikohteista.

Fazer on monialainen yhtiö, jossa kuluttajaliiketoiminnalla ja ruokailupalveluilla ei juuri ole keskinäisiä synergiaetuja.

Yrityskaupoilla Fazer keskittyy kuluttajatuotteisiin ja suoraan kuluttajaliiketoimintaan. Kauppojen taustalla on yrityksen mukaan halu yhtenäistää konsernin liiketoimintaa. Yhtiö haluaa kasvaa Pohjois-Euroopassa, ja sen tavoitteena on panostaa kasvavaan tuotevalikoimaansa.

– Kaikilla liiketoiminnoilla on omat erityiset investointitarpeensa. Sen takia olemme päättäneet yhtenäistää konsernin liiketoimintaportfoliota, sanoo Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum tiedotteessa.

Tulevaisuuden investoinnit heijastunevat myös Lahteen, jossa on yrityksen mylly ja leipomo. Lisäksi rakenteilla on ksylitolitehdas, jonka rakentamiseen on sijoitettu 40 miljoonaa euroa.

– Me uskomme vahvasti Lahteen, Romantschuk sanoo.

Fazer Food Servicesin yrityskauppaan kuuluu noin 7 000 työntekijää ja tuhat ravintolaa, joista puolet sijaitsee Suomessa ja loput muissa Pohjoismaissa. Työntekijöistä 3 900 on Suomessa. Lisäksi kauppaan kuuluu Virossa sijaitseva tuotantokeittiö.

Lahden urheilukeskuksessa on Fazer Food Servicen lounas- ja tilausravintola Voitto, joka sijaitsee hyppyrimäkien kupeessa. Viestintä- ja brändijohtaja Ulrika Romantschuk kertoo, että kaikille Food Servicen työntekijöille on kerrottu tiistaina uutinen.

– Me pidämme tätä hyvänä mahdollisuutena kaikille.

Juttu on 11.6. kello 16.53 päivitetty kauttaaltaan, ja siihen on lisätty Romantschukin kommentit.

Helmi Hämäläinen
helmi.hamalainen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi