Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Riemu repesi Ranta-Kartanon uintikeskuspäätöksestä – puheenjohtaja puhkesi spontaaniin nauruun, Lahden valtuusto antoi aplodit itselleen

Lahden kaupunginvaltuustossa käsiteltiin uintikeskuksen ja pysäköintilaitoksen sijoittamista Ranta-Kartanoon.

Puheenjohtaja Milla Bruneau (kok.) ei peitellyt iloaan valtuuston yksimielisestä päätöksestä sisoutua Ranta-Kartanon uintikeskuksen vuokralaiseksi. Kuva: Lahden kaupunki (kuvakaappaus verkkolähetyksestä)

Puheenjohtaja Milla Bruneau (kok.) julistaa keskustelun alkaneeksi uintikeskuksen ja pysäköintilaitoksen sijoittamisesta Ranta-Kartanoon, kun kaupunginvaltuuston kokousta on kulunut yksi tunti, 13 minuuttia ja 56 sekuntia.

Neljä sekuntia myöhemmin hän katsoo ilahtuneen epäuskoisena valtuustoa huomatessaan, ettei asiasta aiota käyttää yhtään puheenvuoroa. Ajassa 1.14.02 Bruneau julistaa keskustelun päättyneeksi ja repeää spontaaniin nauruun.

Valtuusto puhkeaa aplodeihin osoittaakseen suosiotaan itselleen ja ehkä myös puheenjohtajansa reaktiolle. Bruneau kiirehtii pyytämään anteeksi "huonoa käytöstään".

Valtuuston maanantaina tekemällä yksimielisellä päätöksellä Lahti sitoutui Ranta-Kartanoon suunnitellun uintikeskuksen vuokralaiseksi 20 vuodeksi. Kaupungille tulevat kokonaiskustannukset, joihin sisältyvät myös käyttökustannukset, ovat noin 2,7 miljoonaa euroa vuodessa.

Ranta-Kartanon uintikeskukseen on tulossa muun muassa kauan kaivattu 50 metrin allas ja kaikkiaan viisi eri allasaluetta. Kaupungin rahoituksen ehtona on, että uintikeskuksen kanssa kokonaisuuden muodostavat kylpylähotelli oheistoimintoineen toteutuu suunnitellusti.

Kinos-yhtiön johdolla valmisteltavalle hankkeelle asemakaavaa, joka tulee valtuuston päätettäväksi syksyllä.

Ranta-Kartanon viihdekeskus rakennettaisiin Kisapuiston ja Pikku-Vesijärven puiston viereen. Kuva: Kinos Property Investment

Pysäköintitaloa Lahti lupautuu rahoittamaan 9 miljoonalla eurolla, mistä lähes 6 miljoonaa euroa on määrä saadaan takaisin velvoitepaikkojen myynnillä.

"Yhteinen tahto löytyy"

Bruneaun riemua uintikeskuspäätöksestä selittää ainakin se, että hän toimi vuosina 2010–2015 Lahden Uimaseuran puheenjohtajana.

Kokouksen jälkeen pitämässään puheenvuorossa Bruneau kiitteli valtuuston yksimielisyyttä uintikeskusasiassa, jolla voidaan hänen mukaansa edistää matkailua ja elinkeinoja, parantaa kaupungin vetovoimaa sekä edistää asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä.

– Se, että se meni meillä näin hienosti läpi, osoittaa, että kun asia on tarpeeksi tärkeä, ja sitä on tehty vuosikymmentenkin ajan, yhteinen tahto löytyy. Olen iloinen, että sellaiseenkin pystymme tässä valtuustossa.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi