Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Pitäisikö jääkaappi tai iso huonekalu saada vietyä jätekeskukseen? Uusi palvelu Nopsanouto hakee ne kotoasi

Isot kodinkoneet ja huonekalut eivät ole helppoja siirreltäviä tai kuljetettavia. Kuva: ESS-arkisto / Pertti Louhelainen

Päijät-Hämeen Jätehuolto ja Lahden Työn Paikka ovat aloittaneet yhteistyössä suurten ja tarpeettomiksi käyneiden tavaroiden noutopalvelun Nopsanoudon. Se noutaa asiakkaan kotoa huonekalut, kodinkoneet ja muut sähkölaitteet sekä kotitalouden jätteeksi menevät tavarat lajiteltuna jätesäkkeihin ja vie ne käsittelyyn Kujalan jätekeskukseen.

– Asiakaspalautteesta ja jatkuvista kyselyistä olemme jo pitkän aikaa havainneet tarpeen tämän tyyppiselle palvelulle. Siksi on hienoa, että löysimme palvelun tuottamiseen kumppanin, kertoo PHJ:n asukaspalvelupäällikkö Päivi Rahkonen.

Hänen mukaansa uudella palvelulla halutaan palvella etenkin niitä asiakkaita, joiden ei ole mahdollista kuljettaa jätteitään jäteasemalle.

– Nopsanouto-palvelun avulla jätteet päätyvät suoraan oikeaan paikkaan, eikä Kierrätyskeskus Patinaan. Patinalla on erillinen kuljetuspalvelu uudelleenkäytettäville tavaroille, sanoo Lahden Työn Paikan työpajapäällikkö Reetta Jänis.

Nopsanoudon hinta muodostuu jätelajikohtaisesta maksusta ja kuljetusmaksusta. Palvelu toimii kaikkien Päijät-Hämeen Jätehuollon toimialueen kuntien alueella. Nopsanouto ei kuljeta kotitalouksien päivittäisiä talousjätteitä.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi