Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Miten saada kesätyöpaikka? Panosta hakemukseen ja kehu itseäsi, neuvovat tämän kesän kesätyöntekijät – "Haastatteluun pääseminen on kaiken A ja O"

Vaatimattomuus ei ole suurin hyve, kun haetaan kesätyöpaikkaa. Omien vahvuuksien esiintuonti ja luonteva käytös työhaastattelussa voivat sen sijaan johtaa siihen, että kesäpesti heltiää.

Lahti Energia oy:n tekninen harjoittelija Matti Kiesilä kuuluu neljän miehen ryhmään, joka kiertää tarkastamassa kaukolämpöverkon kuntoa. Kuva: Sami Lettojärvi

Kesäinen päivä hehkuu lähes helteisenä, kun Rakokivessä Lahden Nastolassa korjataan kaukolämpöputkea. Insinööriopiskelija Matti Kiesilä kuuluu Lahti Energia oy:n nelimiehiseen ryhmään, joka etsii kaukolämpöverkosta heikot kohdat ja arvioi, mitä niille pitää tehdä. Putkien kaivot käydään läpi yksi kerrallaan

Kiesilä haki töihin viiteentoista kesätyöpaikkaan. Kolmesta otettiin yhteyttä, ja niistä hän valitsi sopivimman. Kiesilällä on kokemukseen perustuva neuvo kesätyön hakijoille.

– Haastatteluun pääseminen on kaiken A ja O. Se on jo puoli voittoa, kun kutsutaan haastatteluun. Työhakemukseen kannattaa panostaa ja kehua itseään.

Niin, eivätkä valokuvakaan ole työhakemuksen osana lainkaan hassumpi.

Työ vastasi odotuksia

Matti Kiesilä on viralliselta tehtävänimikkeeltään kaukolämpöverkon tekninen harjoittelija. Takana on kolme vuotta energia- ja ympäristötekniikan opiskelua Lahden ammattikorkeakoulussa.

Työnkuva on vastannut odotuksia, sillä harjoittelijana Kiesilällä on mahdollisuus oppia kaukolämmöstä paljon. Energiatekniikka yleensäkin on sitä alaa, johon hän haluaa tulevaisuudessa perehtyä. Aurinkoenergia on kiinnostuksen keskipisteessä.

Matti Kiesilä on tyytyväinen työilmapiiriin ja työtä varten saamaansa perehdytykseen.

– Yritän ottaa vastuuta siitä, että myös teen enkä vain katsele.

Insinööriksi valmistuminen on vuoden päässä. Nykyisen työantajansa palveluksessa kesätyöntekijä näkee niin paljon, että työsuhteen tuomista kokemuksista voi irrota jopa opinnäytetyön aihe.

– Lahti Energialla on monta energian tuotantotapaa.

Lahden ammattikorkeakoulussa opiskeleva Matti Kiesilä uskoo, että kesätyöstä Lahti Energialla voi olla apua opinnäytetyön tekemisessä. Kuva: Sami Lettojärvi

Ole oma itsesi

Lahden Launeen Prisma-tavarataloon kesätyöhön päässyt lahtelainen Tuuli Raaska uskoo luontevan ja aidon käytöksen vaikuttavan työnantajaan myönteisesti, kun kesätyöpaikkoja täytetään.

– Ole oma itsesi. Älä yritä liikaa. Sillä tavoin minäkin tämän työpaikan sain.

Raaska on aikaisempina kesinä työskennellyt K-ryhmän, Telian ja Teknoware oy:n palveluksessa. Hän olisi päässyt uudelleen niistä jokaiseen, mutta Osuuskauppa Hämeenmaan Prisma oli paras vaihtoehto. Työpaikka on lähellä kotia, ja työaika kello kuudesta kahteentoista sopii hyvin muuhun elämään.

– Saisin olla myös iltavuoroissa, mutta se ei sopisi muuhun elämään.

Raaskan tehtävänä on hyllyttää myymälään tulevat tuotteet, ja sen lisäksi hän työskentelee kassalla. Perehdytys töihin hoidettiin hänen mielestään hyvin. Opastusta annettiin neljän päivän ajan, ja tarvittaessa annetaan edelleen.

– Joka päivä oppii jotain.

Lahden Launeen Prisman kesätyöntekijä Tuuli Raaska pitää asiakaspalvelutyöstä. Kuva: Sami Lettojärvi

Kesätyöntekijä kutsumusalalla

Helsingissä teologiaa opiskeleva Veera Miettinen on kutsumuskesätyössä. Entinen aktiivinen seurakuntanuori opettaa Lahden Launeen ev.lut. seurakunnassa rippikoululaisia. Hän on itse oman rippikouluaikansa lisäksi toiminut ryhmänohjaajana eli isosena ja vielä ryhmänohjaajien ohjaajana sekä yövahtina.

– Ei tarvinnut kauan miettiä, mitä työtä haluan tehdä.

Kesäteologi opettaa rippikoululaisia päivisin ja sen lisäksi hän vetää nuorteniltoja sekä kesäraamiksia. Viimeksi mainituissa tilaisuuksissa tutkitaan Raamattua ja keskustellaan aiheeseen liittyvistä teemoista.

Entuudestaan tiivis tuntuma luterilaisen kirkon toimintaan merkitsi, ettei työnantajan tarvinnut perehdyttää Miettistä aivan alkeista lähtien. Lisäksi hänellä oli taustansa vuoksi vahva luottamus siihen, että jostain seurakunnasta töitä järjestyy.

– Uskoin, että mieluummin minut palkataan kuin joku, joka ei ole ollut mukana seurakuntatyössä.

Teologian ylioppilas Veera Miettinen opettaa Lahden Launeen rippikoululaisia rukoushelmien avulla. Jokaiseen helmeen liittyy oma teemansa ja jokaiseen teemaan oma rukous. Kuva: Petri Koivisto

Vaivannäkö toi tuloksen

Orimattilasta lähtöisin oleva hallintotieteiden opiskelija Niina Niemitalo viettää monipuolisen työkesän. Hän on parhaillaan töissä Lahden kaupungin lakipalveluissa turvallisuusalan harjoittelijana. Kun kuukauden mittainen pesti päättyy, hän menee loppukesäksi töihin isänsä moottoripyöräliikkeeseen.

Työpaikan eteen sai Niemitalon mukaan nähdä vaivaa. Aktiivisen työpaikkaseurannan ohella hän kirjoitti ja lähetti 25–30 työpaikkahakemusta. Niemitalon havaintojen mukaan hakuruuhka on kovimmillaan tammi-helmikuussa, mutta alkaa sitten laantua kesän lähestyessä.

Lue myös: Salpauksesta valmistunut Sebastian Hämäläinen kiinnostui viineistä ja työskentelee seuraavaksi laivalla
 

Turva-alan harjoittelijalle kuuluu muun muassa kaupungin turvallisuusohjeiden ja kaupungintalon pelastussuunnitelman päivittäminen.

– Olen päässyt suunnittelemaan poistumisharjoituksen järjestämisen ja toteutuksen eräälle lahtelaiselle päiväkodille.

Vaikka toimenkuva ei suorastaan liity hallintotieteiden opintoihin, kokee Niemitalo työn kuitenkin vastaavan odotuksia.

– On päässyt näkemään, millaista olisi olla kaupungilla töissä. Opinnot liittyvät vahvasti julkisen sektorin toimintaan.

Rekrytointi

Motivaatio voittaa kokemuksen

Viime vuonna tehty Kansallinen rekrytointitutkimus osoitti, että työnhakijan motivaatio ja sopivuus yritykseen ovat vielä tärkeämpiä kuin työkokemus.

Duunitori-työpaikkasivustolla tehtyyn kyselyyn vastasi runsaat 200 rekrytoinnin ammattilaista.

Työkokemus mainittiin kolmanneksi tärkeimpänä työhönottoperusteena.

Asioiden asettaminen tärkeysjärjestykseen tosin vaihteli jonkin verran. Esimiestehtävissä työskentelevät vastaajat nostivat hakijan suositukset ja erityistaidot vielä työkokemuksen edelle.

Työnhakijan sukupuoli ja ikä eivät tutkimuksessa nousseet tärkeimmiksi työhönottoperusteiksi. Ikä oli kuitenkin sukupuolta tärkeämpi.

Petri Koivisto
petri.koivisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi