Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

ESS:n rakenne uudistui – anna palautetta jutun lopussa olevan linkin kautta

Lehden juttuvinkit ovat jatkossa aina sivulla kolme, lukijoiden mielipiteille lisää tilaa. Esalainen palasi vanhalle paikalleen pääkirjoituksen viereen.

Kuva: ESS

Etelä-Suomen Sanomien paperilehden alkupää uudistui maanantaina. Lehden etusivulla on jatkossa aina joko mainoksia tai mainosten kaltaista sisältöä. Jos etusivua ei ole myyty kokonaan mainostajille, jäljelle jäävä osa sivusta täytetään valokuvalla ja ajatelmalla, jonka tuottaa Positiivarit.

– Haluamme korostaa lehden visuaalisuutta, ihmisiä ja puheenaiheita. Käytämme mallista nimeä VIP-malli ja se otetaan käyttöön kahdessa vaiheessa. Ensi viikosta alkaen etusivu on aiempaa visuaalisempi myös sellaisina päivinä, kun siinä ei ole ilmoituksia. Positiivisten ajatelmien avulla saamme hyvän, energisen alun päivään, linjaa Etelä-Suomen Sanomien päätoimittaja Markus Pirttijoki.

Lähtöaukeamalle vinkit

Lehden ensimmäinen aukeama muuttui siten, että toimittajien kolumni, Esalainen, palasi pääkirjoituksen viereen sivulle kaksi. Pääkirjoitus kertoo lehden virallisen kannan ajankohtaisiin asioihin, kun taas Esalaisessa toimittajat arvioivat asioita henkilökohtaisesta näkökulmastaan. Esalaisen alle kootaan lainaukset muista lehdistä.

Sivu kolme vakioidaan lehden uutisetusivuksi, premiksi. Sille kootaan juttuvinkit lehden sisällöistä joka päivä. Näin vinkit eivät vaihda paikkaa etusivun ja kolmossivun välillä etusivun mainostilanteen mukaan.

– Sivusta kolme tulee nykyistä visuaalisempi tapa esitellä päivän pääaiheet. Lukija saa yhdellä silmäyksellä näkymän päivän tärkeimpiin uutisiin sekä kulttuurin ja urheilun sisältöihin. Lehden pääuutinen siirtyy aukeamalle 4 – 5, missä sille voidaan tarjota jopa nykyistä enemmän palstatilaa, huomauttaa Pirttijoki.

Lukijalta-osasto laajenee

Lukijalta-palsta laajeni uudistuksen yhteydessä lähes koko aukeaman kattavaksi. Aiempaan tapaan sivun oikeassa laidassa sijaitsevat ESS 50 vuotta sitten -palsta sekä Kerberos tai lukijan kuva.

Etelä-Suomen Sanomien lukijat ovat toivoneet palautteissaan, että lehti olisi myös keskusteluareena. Mielipideaukeamalla haluamme tuoda keskustelua näkyvästi esiin, toteaa Pirttijoki.

Keskustelua pyritään kannustamaan myös uudella viikoittaisella, toimituksen valitsemalla uutisteemalla, jota käsitellään eri näkökulmista pitkin viikkoa. Toimitus myös osallistuu näistä teemoista käytävään verkkokeskusteluun ja nostaa sitä esiin painetussa lehdessä.

Toimitus ottaa vastaan lukijoiden ehdotuksia viikoittaisista puheenaiheista. – Puheenaihe voi olla suuri tai pieni, esimerkiksi syntyvyys tai luumupuun kukinta, Pirttijoki kannustaa.

Anna palautetta!

Keräämme palautetta lehtiuudistuksesta. Klikkaa tätä päästäksesi kertomaan mielipiteesi.

Hanna Myyrä
hanna.myyra@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi