Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kuusakosken kierrätyskeskuksen tulipalo sammutettu, sammutusvettä jouduttiin ajamaan paikalle säiliöautoilla

Palavista autoista leviävä savu on vaarallista hengityselimille. Kuva: Heikki Suomalainen

Kuusakosken tehdasalueella Heinolan Myllyojalla syttyi lauantaina aamuyöllä raju tulipalo, joka levitti vaarallista savua lähiympäristöön. Alueella oli syttynyt palamaan 100 metrin mittainen ja 20 metriä korkea romuautokasa.

Alueen asukkaille lähetettiin vaaratiedote, jossa heitä kehotettiin pysymään sisätiloissa sekä sulkemaan ikkunat ja ilmanvaihto vaarallisen savun takia.

Palo levitti savua tapahtumapaikalta pohjoisen suuntaan. Vaaratiedote oli voimassa kello 12:een asti, minkä jälkeen ulkona voi jälleen liikkua normaalisti.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai palosta hälytyksen kello 2.17. Viiden aikaan aamuyöllä autokasa oli tulessa noin 30 metrin matkalta.

Palo saatiin hallintaan aamuyön aikana ja aamupäivään mennessä palavia autokasoja oli sammutettu ja purettu matalammiksi. Palon syttymissyy ei ole vielä tiedossa.

Paikalla oli enimmillään jopa 25 yksikköä sammuttamassa paloa. Sammutustyössä oli mukana yksiköitä myös Iitin Vuolenkoskelta, ja Kouvolasta tilattiin paikalle kaksi vaahtoautoa.

Sammutusveden riittävyys aiheutti päänvaivaa, kerrottiin päivällä pelastuslaitoksen Instagram-tilillä. Paloposti- ja vesiasemaverkoston kapasiteetti riitti juuri ja juuri yhdelle säiliöautolle ja sen vesi-/vaahtotykille.

Lisävettä piti ajaa kohteeseen säiliövuoroajona. Kaikkia hälytettyjä säiliöautoja ei myöskään saatu liikkeelle, kerrottiin Insta-päivityksessä.

Palolla ei ollut suoraa vaikutusta Nelostien liikenteeseen, vaikka moottoritie kulkee alueen läheltä. Kello 16:n aikaan palopaikalla oli enää kaksi säiliöautoa jäähdyttämässä palanutta autokasaa.

Palopaikkaa vahditaan uuden syttymisen varalta yöhön saakka. Palon syttymissyy ei ole vielä tiedossa.

Hanna Myyrä
hanna.myyra@ess.fi
@
Veera Sinervo
veera.sinervo@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi