Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Jokimaan biokaasulaitoksesta järjestettävä uusi kuuleminen – lupalautakunta hyväksyi asukkaiden oikaisuvaatimukset

Huhtikuussa järjestetyssä asukastilaisuudessa kuultiin kriittisiä puheenvuoroja Jokimaan biokaasulaitoksesta. Kuva: Sami Lettojärvi

Lahden Jokimaalle suunniteltua biokaasulaitosta koskeva poikkeamispäätös on käsiteltävä uudelleen. Tiistaina kokoontunut kaupungin ympäristölupalautakunta päätti hyväksyä poikkeamispäätöksestä jätetyt oikaisuvaatimukset.

Jokimaan Kaasu ja Kakka -niminen yritys haluaisi sijoittaa biokaasulaitoksen Jokimaan raviradan parkkikentälle. Biokaasuvoimalan tarvitsemien lupien hakemiseen tarvitaan lupa poiketa asemakaavassa osoitetusta toiminnasta. Kaavan mukaan alueelle saa rakentaa liike- ja toimistorakennuksia sekä ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomia teollisuus- ja varastorakennuksia.

Kaupunki antoi toukokuun alussa poikkeamispäätöksen, josta tehtiin 17 oikaisuvaatimusta. Asukkaat ja muut huomauttajat pitivät kuulemista liian suppeana ja katsoivat, ettei päätöstä perusteltu riittävästi.

Kaupungin rakennusvalvonta totesi vastauksessaan, että hankkeen vaikutukset naapurustoon on "selvästikin" arvioitu väärin. Kuulemisesta on rakennusvalvonnan mukaan tiedotettava naapureiden lisäksi kaikille muille, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin hanke saattaa huomattavasti vaikuttaa.

Jokimaan biokaasulaitoksessa on tarkoitus käsitellä ensisijaisesti hevosenlantaa sekä muita orgaanisia jätteitä, kuten kaurankuorijauhetta, panimomäskiä ja peltobiomassoja. Laitoksen ympäristöluvasta annettiin yhteensä 24 mielipidettä ja muistutusta.

Kuva: Anssi Hietamaa
Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi