Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Ranta-Kartanon uimahalli ja pysäköintilaitos etenivät valtuustoon – parkkihallin miljoonista Lahti saisi pääosan takaisin

Ranta-Kartanoon vireillä olevaan viihdekeskukseen tulisi muun muassa 150 hotellihuonetta, kylpylä ja 50 metrin uima-allas. Kuva: Kinos Property Investment oy

Lahti voi sitoutua Ranta-Kartanon uimahallin ja pysäköintilaitoksen toteutukseen, katsoo maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus. Edellytyksenä on, että alueelle laadittu kaavamuutos saa lainvoiman ja kylpylähotellin sisältävä viihdekeskus toteutuu kokonaisuutena.

Uimahalli ei myöskään saa maksaa kaupungille enempää kuin se maksaisi Launeelle toteutettuna.

Ranta-Kartanon viihdekeskus on kiinteistökehitysyhtiö Kinoksen vetämä hanke, jonka kustannusarvio on noin sata miljoonaa euroa. Kokonaisuuteen on tulossa muun muassa asuin- ja lomahuoneistoja sekä kaupallisia palveluita.

Pääosa rahoituksesta tulisi kansainvälisiltä sijoittajilta. Kaupunki aikoo osallistua hankkeeseen rahoittamalla uima-allasta noin 30 miljoonalla eurolla ja pysäköintilaitosta 9 miljoonalla eurolla. Parkkitaloinvestoinnista kaupunki laskee saavansa velvoiteautopaikkojen myymällä takaisin noin 5,8 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajana kesäkuun alusta aloittanut Sirkku Hildén (sd.) toivoo Ranta-Kartanon lisäävän kaupungin vetovoimaa. Valtuusto päättää kaupungin osallistumisesta maanantaina 10. kesäkuuta.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi