Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Ranta-Kartanon hotellihanke valtuuston käsittelyyn kesäkuussa

Tältä Ranta-Kartanon hotelli- ja kylpylähanke näyttää havainnekuvassa. Kuva: Kinos Property Investment

Ranta-Kartanoon suunniteltava hotelli-vesiliikuntakeskus esitellään kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle kesäkuun alussa.

Kokonaisuuteen kuuluu kylpylähotelli, 50 metrin uima-allas, vesiliikuntakeskus, lomahuoneistoja ja pysäköintitalo.

Kaupunginvaltuustolle ehdotetaan, että kaupunki sitoutuu uimahallin vuokraamiseen ja pysäköintitalon osakkaaksi tietyin reunaehdoin. Kylpylähotelli ja siihen liittyvät ravintolat, viihdekeskus ja lomahuoneistot on yksityinen hanke, eikä kaupunki osallistu niiden rahoitukseen, Lahden kaupunki kertoo tiedotteessa.

Kokonaisuuden rakentaminen voi alkaa, kun sen mahdollistava, nyt ehdotusvaiheessa oleva asemakaavamuutos on saanut lainvoiman ja tarvittavat sopimukset tehty.

180 uutta työpaikkaa

Konsulttiyritys FCG:n arvion mukaan hanke työllistää kahden vuoden rakennusaikana lahtelaisia 820 henkilötyövuoden verran, tiedotteessa todetaan. Valmistuttuaan kokonaisuus tuo 180 uutta työpaikkaa. Lisäksi alueen muuhun matkailu- ja palveluliiketoimintaan arvioidaan syntyvän kymmeniä uusia työpaikkoja lisääntyvän matkailun ansiosta.

Hotellin ja vesiliikuntakeskuksen suunnittelu käynnistyi joulukuussa 2017 kaupungin ja Kinos Property Investmentin tehtyä asiasta aluevaraussopimuksen.

Keskiviikkona kerrottiin, että hanketta vetävä kiinteistökehitysyhtiö Kinos ja lahtelainen hotellitoimija Folks Hotels ovat solmineet esisopimuksen hotelli- ja ravintolaliiketoiminnan operoinnista sekä konseptin kehittämisestä.

Millamari Uotila
millamari.uotila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi