Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Ranta-Kartanon hotellioperaattorista esisopimus – "Yksilöllinen, uniikki ja laadukas kylpylähotelli"

11-kerroksisen tornin kahteen ylimpään kerrokseen tulee "Sky Bar".

Havainnekuva Kisapuiston viereen suunnitellusta viihdekeskuskorttelista. Hotelli sijoittuisi vaaleaan torniosaan. Kuva: Kinos Property Investment oy

Lahden Ranta-Kartanoon suunniteltavan kylpylähotellin tuleva hotellioperaattori on selvillä. Hanketta vetävä kiinteistökehitysyhtiö Kinos ja Folks Hotels ovat solmineet esisopimuksen hotelli- ja ravintolaliiketoiminnan operoinnista sekä konseptin kehittämisestä.

Ranta-Kartanoon vireillä oleva viihdekeskus kulkee työnimellä Ranta-Kartano Urban Resort. Kokonaisuuteen tulee hotellin ja kylpylän lisäksi 50 metrin uima-allas, asuin- ja lomahuoneistoja, kaupallisia palveluita sekä pysäköintitalo.

Kyseessä on noin sadan miljoonan euron arvoinen hanke, johon kaupunki osallistuu rahoittamalla uima-allasta noin 30 miljoonalla eurolla.

Vallilaan ensimmäinen

Lahtelainen Folks Hotels on uusi toimija, joka on avaamassa ensi vuonna 150-paikkaisen hotellin Helsinkiin Vallilan Konepajalle. Lähtökohdat toiminnan laajentamiselle Ranta-Kartanoon ovat hyvät, uskoo sekä Kinoksen että Folks Hotelsin toimitusjohtajana toimiva Arto Korhonen.

Lahden seutu tarvitsee hankkeen, jolla pystymme nostamaan alueemme matkailullisesti aivan uudelle tasolle. Folks Hotelsin hotelliliiketoiminnan johtaja Aki Keskitalo

– Folks Hotelsiin on verrattain lyhyessä ajassa kasautunut lifestyle-hotellien operoinnin ja konseptoinnin tiimi, joka kestää vertailun mihin tahansa hotelliketjuun. En malta odottaa, että pääsemme Folksin kanssa jatkamaan työtä tämän hankkeen parissa, hän kertoo tiedotteessa.

Korhosen mukaan Ranta-Kartanon hankkeesta saadaan viikoittain kannustavaa ja positiivista palautetta paitsi Lahden alueen asukkailta, mutta myös muualta Suomesta.

– En usko, että edes itse vielä ymmärrämme, mitä kaikkia mahdollisuuksia hanke voi Lahden seudun matkailulle lopulta tuoda.

"Suurin matkailuhanke"

Folks Hotelsin hotelliliiketoiminnan johtaja Aki Keskitalo kertoo olevansa Ranta-Kartanosta innoissaan.

– Pääsemme mukaan Lahden seudun lähihistorian suurimpaan matkailuhankkeeseen.

Keskitalon mukaan Resortista halutaan rakentaa kansainvälisetkin laatuvaatimukset täyttävä perheiden liikkumiseen ja hyvinvointiin keskittyvä kokonaisuus, jossa myös ympäristötekijät huomioidaan vahvasti.

– Hotellistamme tulee yksilöllinen, uniikki ja laadukas kylpylähotelli, joka yhdistetään kansainvälisiin markkinointikanaviin.

Keskiviikkona allekirjoitetun esisopimuksen ehtona on, että Ranta-Kartanoon tekeillä oleva asemakaavamuutos saa lainvoiman. Kaava on tulossa kaupunginvaltuuston käsittelyyn syksyn aikana.

– Toivon todella, että jo 20 vuotta kehitystyön alla ollut Ranta-Kartanon alue saadaan viimein rakennusvaiheeseen ilman turhia viivästyksiä. Lahden seutu tarvitsee hankkeen, jolla pystymme nostamaan alueemme matkailullisesti aivan uudelle tasolle.

150 huonetta ja Sky Bar

Ranta-Kartanon hotelli sijoittuu 11-kerroksiseen tornin, jonka ylimpiin kerroksiin tulee "Sky Bar". Hotellihuoneita tulee 150. Kylpylään tulee muun muassa kattoterassi.

"Olympiatason" uimahalli palvelee niin kilpauintia, uimahyppyjä, vesipalloa ja muita vesiliikuntalajeja. Halliin on suunniteltu myös perheille suunnattua seikkailurataa.

Kisapuiston ja Fellmaninpuiston rajaamaa aluetta on suunniteltu vuonna 2006 ratkenneen ideakilpailun pohjalta. Kartanonkadun ja Kyösti Kallion kadun varsille on tulossa kaikkiaan 76 400 kerrosneliömetriä rakennusoikeutta viihdekeskukselle ja asumiselle. Tähän ei sisälly Shellin entinen huoltamotontti, jossa uuden asuintalon rakennustyöt ovat jo käynnissä.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi