Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Viidestä laatikollisesta ekstaasia 8,5 vuotta vankeutta – UB-jäsenyys kovensi tuomiota

Juha Theman oikeuden istunnossa, vieressä puolustaja, asianajaja Atte Niemi. Kuva: ESS

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut Juha Petteri Themanin (s. 1989) kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta 8 vuoden ja 6 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Theman oli pitänyt hallussaan viiteen pahvilaatikkoon pakattua 151 000 ekstaasitabletin erää sekä Subutexia lähes 1 100 tablettia ja amfetamiinia noin 210 grammaa.

Syyttäjä vaati tuomiota törkeästä huumausainerikoksesta myös ekstaasilaatikot Tornion kautta Lahteen tuoneelle liettualaismiehelle sekä Themania laatikoitten kantamisessa auttaneelle lahtelaismiehelle.

Käräjäoikeus hylkäsi syytteet, sillä liettualaisen tietoisuudesta kuorma-auton lastin sisällöstä oli jäänyt varteenotettava epäily. Kuljettajalla ei myöskään ollut mahdollista tarkistaa lastin sisältöä.

Kantoapua antanut lahtelainen ei oikeuden mukaan tiennyt laatikoitten sisältöä. Hän oli vain halunnut auttaa Themania laatikoitten kantamisessa.

Poliisi takavarikoi huumausaineet samana päivänä. Kyse oli Suomen suurimmasta ekstaasitakavarikosta.

Lahdessa helmikuussa tehty ekstaasitakavarikko on Suomen suurin. Kuva: Hämeen poliisi

Oikeuden mukaan Theman oli vastoin kiistämistään tehnyt teot rikollisjärjestö United Brotherhoodin jäsenenä, järjestön lukuun ja hyväksymänä, millä perusteella se kovensi rangaistusta.

Rangaistusta määrittäessään oikeus otti huomioon sen, että Theman todennäköisesti oli toiminut hierarkiassa ylempänä olevien rikollisjärjestön jäsenten käskyjen mukaisesti. Hänen roolinaan oli ollut huumausaineen noutaminen ja säilyttäminen. Hän ei ollut saanut palkkiota.

Oikeus määräsi, että Themanille vuosi sitten keväällä huumausainerikoksesta tuomittu ehdollinen vankeusrangaistus pannaan täytäntöön.

Käräjäoikeus passitti hänet Mikkelin vankilaan.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi