Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Uusi nimitys Lahden Ranta-Kartanon hotellihankkeeseen - resort managerina aloittaa syyskuussa lahtelaisille tuttu mies

Jani Ruponen kuvattuna hänen ollessaan Vierumäen asiakkuus- ja operatiivisena johtajana. Ruponen aloittaa syyskuussa resort managerina Ranta-Kartanon viihdekeskushankkeessa. Kuva: Armi Salonen

Pitkän linjan majoitus- ja ravintola-alan ammattilainen Jani Ruponen aloittaa Lahteen rakentuvan, työnimellä ”Ranta-Kartano Urban Resort" kulkevan keskuksen resort managerina. Lahtelainen Ruponen on monille kaupunkilaisille ja muille päijäthämäläisille tuttu muun muassa Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen ja Vierumäen asiakkuus- ja operatiivisena johtajana. Hän on työskennellyt myös Sokos Hotel Vaakuna Helsingin sekä Original Sokos Hotel Pasilan hotellinjohtajana.

Ruponen aloittaa työssään syyskuussa. Hän toimii osana Folks Hotels -johtoryhmää ja vastaa tehtävässään hotelliliiketoiminnan johtajalle Aki Keskitalolle.

- Kun lähdin Seurahuoneelta, letkautin, että pitää lähteä Lahdesta pois, että pääsee Ranta-Kartanon hotellihankkeeseen. Minulla oli virityksiä pääkaupunkiseudun suuntaan, mutta perheeni ja urasparraajieni kanssa keskusteltuani päätin jäädä Lahteen. Minulle sanottiin, että olen hölmö, jos en nyt lähde mukaan tähän hankkeeseen, Ruponen kertoo.

Hän sanoo puhuneensa paikallisuuden merkityksestä jo Seurahuoneella, ja vakuuttuneensa Kinoksen Arto Korhosen ja Keskitalon arvomaailmasta, joka kohtaa hänen omat arvonsa.

- Arto ja Aki ovat selvästi miettineet konseptia on paljon ja pitkään. He luottavat useamman toimijan voimaan, siihen, ettei kaikkea tarvitse tehdä yksin. Tästä tulee tosi kova juttu, uudenlaista tekemistä urbaaniin ympäristöön. Tuleva Urban Resort yhdistää kaupungin ja luonnon, ja suunnittelijoissa on maailmanluokan nimiä, Ruponen sanoo.

Havainnekuva Lahden Ranta-Kartanon alueesta. Kuva: Sigge Arkkitehdit

"Emme ota keneltäkään pois, vaan tuomme lisää"

Ruponen myöntää, että Lahti ei ole kaikista helpoin kaupunki toimia ravintola- ja hotellibisneksessä. Ruposen mielestä Lahden vetovoima on kuitenkin viime vuosina kasvanut, ja Lahti on hänen mielestään kehittynyt myös kaupunkina.

Ranta-Kartanon viihdekeskus antaa Ruposen mukaan lahtelaisille hyvän syyn tulla keskustaan.

- Emme ota keneltäkään mitään pois, mutta tuomme lisää. Hanke luo Lahteen työpaikkoja ja jättää kaupunkiin euroja.

Ruponen lopetti työnsä Vierumäellä tammikuussa. Toisin kuin julkisuudessa annettiin ymmärtää, Ruponen kertoo lähteneensä Vierumäeltä omasta tahdostaan viettääkseen aikaa perheensä kanssa. Hän kertoo "ryssineensä perhevapaat" sitten 2000-luvun alun, ja halusi hengähtää hetken ennen uusiin haasteisiin tarttumista. Kaikeksi onneksi Vierumäellä oltiin ymmärtäväisiä asian suhteen.

- Sitten tammikuun olen vain ollut ja ihmetellyt, urheillut, ulkoillut ja tehnyt oppilaitosyhteistyötä ja joitakin konsultointikeikkoja. Vaimo ja naapurit ovat olleet ihmeissään, kun olen kai ensimmäistä kertaa kitkenyt jopa rikkaruohoja pihamaalta. Kolme kottikärryllistä juuri kitkin!

"Janilla on todella laaja kontaktiverkosto ympäri Suomen"

Syksyllä Ruponen aloittaa Ranta-Kartanon viihdekeskuksen konseptin rakentamisen. Aki Keskitalo on tyytyväinen kiinnitykseen.

- Jani on ehdottomassa kärkikaartissa koko Suomen hotelli-, ravintola- ja matkailualan ammattilaisia listatessa. Olen saanut tehdä Janin kanssa yhteistyötä aiemminkin Lahdessa, ja olen todella otettu siitä, että Jani valitsi Folks Hotelsin seuraavaksi työnantajakseen. Janilla on todella laaja kontaktiverkosto ympäri Suomen, mutta erityisesti Lahden seudulla, joten hänellä on erityinen rooli Folksin liiketoiminnan kasvattamisessa Lahdessa, Keskitalo sanoo.

Folks Hotels on lahtelainen, hotelleihin ja konseptoituun asumiseen erikoistunut yritys. Yrityksen ensimmäistä hotellia rakennetaan parhaillaan Helsingin Vallilaan. The Folks Hotel Vallilan hotellinjohtajaksi on nimitetty Helsingin ykköshotelleista tuttu Elli Suutarinen. Suutarinen on ollut avaamassa muun muassa Hotel Lilla Robertisia, Hotel Fabiania sekä Hotel F6:ta. Häni työskenteli pitkään myös Hotel Kämpissä vuoropäällikkönä.

Keskitalon mukaan Suutarisen meriittilistalta löytyy useampia hotelleja, jotka ovat hänen johdossaan olleet TripAdvisorin ykkösenä Helsingissä, viimeisimpänä Hotel F6.

Saara Larkio
saara.larkio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi