Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Orimattila sopi Hennan ensimmäisen kerrostalon rakentamisesta

Havainnekuva Hennan uudesta kerrostalorakennuksesta. Suunniteltuun "hybridikortteliin" kaavaillaan asumisen lisäksi liiketiloja ja päiväkotia. Rakennuksen on määrä valmistua vuoden 2020 loppuun mennessä. Kuva: WasaGroup

Oikoradan varressa sijaitsevan Orimattilan Hennan kaupunginosan ensimmäinen kerrostalohanke on nytkähtänyt merkittävästi eteenpäin. WasaGroup-konserni ja Orimattilan kaupunki solmivat tiistaina 28. toukokuuta esisopimuksen "hybridirakennuksen" toteuttamisesta Hennan alueelle.

Uuden kaupunginosan ensimmäinen kerrostalo sijoittuu Hennan Asemarinteen kulmatontille. Hybridirakennuksesta kaavaillaan viisikerroksista. 10 yksityisen asunnon lisäksi uuteen kiinteistöön kaavaillaan noin 70 lapsen päiväkotia, liike- ja toimistotiloja sekä Orimattilan kaupungin Henna-infoa, joka tulee toimimaan myös Hennan juna-aseman odotustilana.

– Hybridikorttelin monipuolinen palvelutarjonta tuo asiakasvirtaa ja elämää alueelle, mikä tukee myös kortteliin sijoittuvien yritysten toimintaa. Käymme parhaillaan keskusteluja toimitilojen vuokraamisesta, mutta vielä löytyy vapaita tiloja kiinnostuneille yrityksille, sanoo WasaGroupin myynti- ja viestintäasiantuntija Anna-Lena Back.

Hybridirakennuksen rahoittamisesta ja omistamisesta vastaa WasaGroupin hallinnoima WGF-kiinteistökehitysrahasto, joka toimii myös tilojen vuokranantajana. Kiinteistön on tarkoitus valmistua vuoden 2020 loppuun mennessä.

Hennan kaupunginosasta kaavaillaan tuhansien asukkaiden vähähiilistä ja energiatehokasta "älykaupunkia", jonka on tarkoitus valmistua noin 15–20 vuoden kuluttua. Tähän mennessä Orimattilan kaupunki on myynyt Hennasta useampia omakotitontteja, minkä lisäksi joitakin tontteja on myös varattu.

Ruska Paronen
ruska.paronen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi