Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Marina Erholan valinta hyvinvointiyhtymän toimitusjohtajaksi varmistui

Lahden Jalkarannasta lähtöisin oleva Marina Erhola on Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän uusi toimitusjohtaja. Hän aloittaa toimessaan tällä tietoa elokuussa. Kuva: Sami Lettojärvi

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän valtuusto päätti maanantaina odotetusti valita lahtelaislähtöisen Marina Erholan yhtymän uudeksi toimitusjohtajaksi.

Erhola on toiminut Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylijohtajana vuodesta 2009 ja työskennellyt sitä ennen muun muassa Hämeenlinnan terveyspalvelut -liikelaitoksen toimitusjohtajana sekä Hämeenlinnan seudun kansanterveystyön kuntayhtymän johtajana.

Hänellä on kokemusta myös Päijät-Hämeen keskussairaalasta, jossa hän työskenteli 1990-luvulla keuhkosairauksien osastolla lääkärinä. Hän on toiminut myös useissa kansainvälisissä tehtävissä, muuan muassa Maailman terveysjärjestö WHO:n asiantuntijana.

Hämeenlinnassa asuva Erhola on koulutukseltaan lääketieteen tohtori. Lisäksi hän on suorittanut MQI-tutkinnon (Master on Quality Improvement and Leadership Development in Health Care) Helsingin yliopistossa.

Lue myös: Lomakausi supistaa joitakin hyvinvointiyhtymän palveluja Päijät-Hämeessä
 

– Päijät-Hämeessä on tehty hienoa edelläkäyvää työtä. Haasteet, mutta myös mahdollisuudet ovat valtavat. Kiitän lämpimästi luottamuksesta, ja laitan koko osaamiseni ja kaikki verkostoni käyttöön uudessa tehtävässä. Tehdään yhdessä, Erhola sanoo.

Erhola aloittaa toimitusjohtajan tehtävässä näillä näkymin elokuussa.

– Odotamme, että uusi toimitusjohtaja tulee jatkamaan sitä hyvää kehitystyötä, joka yhtymässä on käynnissä. Toimitusjohtajan päätehtäviin kuuluu yhtymän ja omistajakuntien välisen luottamuksen vahvistaminen, ja talous on saatava paremmin hallintaan, toteaa yhtymän valtuuston puheenjohtaja Hannu Rahkonen.

Vuoden 2018 tilinpäätös hyväksyttiin ilman pulinoita

Valtuuston kokous nuijittiin muiltakin osin läpi valtuutettujen omankin arvion mukaan "ennätystahtia". Valtuusto hyväksyi myös vuoden 2018 tilinpäätöksen, jonka mukaan hyvinvointiyhtymän tilikauden tulos oli 172 000 euroa, ja tilikauden ylijäämäksi muodostuu 342 000 euroa.

Toimintatuotot olivat 730,7 miljoonaa euroa. Jäsenkuntien maksuosuudeksi muodostui 623,7 miljoonaa euroa, joka ylitti muutostalousarvion 2,5 miljoonalla eurolla. Vuoteen 2017 verrattuna maksuosuudet kasvoivat 20,4 miljoonaa euroa eli 3,4 prosenttia. Toimintakulut olivat 723,4 miljoonaa euroa.

Investoinnit toteutuivat perusyhtymässä 13,7 miljoonan euron suuruisina. Liikelaitokset mukaan luettuina toteuma oli 14,1 miljoonaa euroa. Investointituloja kertyi 0,6 miljoonaa euroa, kun käyttöomaisuutta myytiin Fimlab oy:lle liikkeenluovutuksen yhteydessä.

Yhtymän taseen loppusumma oli 205,0 miljoonaa euroa. Taseen loppusumma pieneni edelliseen tilikauteen verrattuna kahdella miljoonalla eurolla.

Tilinpäätöksestä ei käyty keskustelua kokouksessa.

Tarkennettu Marina Erholan titteleitä 27.5.

Saara Larkio
saara.larkio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi