Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

MM-juhlinta jatkui aamuun asti Lahdessa: "Ajettiin yöllä kolme tuntia ympäri keskustaa, huudettiin Mörköä eikä ole vieläkään menty nukkumaan"

Santeri Peltonen ja Sofia Kymäläinen eivät olleet maanantaiaamuna yön MM-kiekkokultajuhlinnaltaan ehtineet vielä edes nukkumaan. Kymäläinen ajatteli silti lähteä seuraavaksi lenkille. Kuva: Krista Koivisto

Lahden Lanunaukion suihkulähde on maanantaiaamuna jääkiekon MM-kultajuhlien vaimennuttua sanalla sanoen törkyinen. Yöllä tyhjentyneen lähteen pohjalla makaa pulloja, tölkkejä, mäyräkoiran nahkoja ja rytistynyt Ruotsin lippu. Vielä hetki sitten altaassa on ollut kukkapenkki ja kaksi viereisen ravintola Olavin pyöreätä tunnyripöytää.

Yöllä altaassa ui juhlija jos toinenkin, joko vaatteet päällä tai ilkosillaan. "Lanuspassa" oli yöllä kunnon vaahtobileet, kun joku oli tyhjentänyt altaaseen pullon pesuainetta.

Yöllä tyhjentyneen lähteen pohjalla makaa pulloja, tölkkejä, mäyräkoiran nahkoja ja rytistynyt Ruotsin lippu. Kuva: Krista Koivisto

Sofia Kymäläinen ja Santeri Peltonen katsovat silminnähden väsyneen oloisina suihkulähdettä maanantaiaamuna puoli yhdeksän aikaan. Montako tuntia tuli nukuttua?

- Emme ole vielä edes menneet nukkumaan! Olin katsomassa peliä Jaskassa (Jackalope) ja sen jälkeen tultiin tähän kaupungille ajelemaan. Ajeltiin ja huudettiin kolme tuntia. Loppuyöstä oltiin kavereilla.

Siihen nähden, että yö on mennyt huutaessa, molempien ääni on vielä yllättävän hyvin tallella.

- Olin kyllä vähän varautunut, että ääni menee, Peltonen myöntää. Hän sanoo veikanneensa etukäteen Suomelle 2-1-voittoa. Tulikin 3-1-voitto.

Molempien mielestä Lahden keskustassa oli yöllä MM-kullan ratkettua riehakas ja riemukas tunnelma. Kumpikaan ei havainnut häiriöitä tai tappeluja.

- Onhan tämä nyt helvetin hienoa, että Suomi voittaa, on tällainen voitto sen verran harvinainen. Kun täällä joku huusi "Suomi", kaikki olivat heti ihan fiiliksissä.

Turha kai kysyäkään, mutta kuka oli ottelun sankari?

- Mörkö! Me huudettiin yöllä Mörköä kolme tuntia, nauraa Kymäläinen.

Krista Koivisto
krista.koivisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi