Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Sonja Falk: "Politiikka on politiikkaa, eikä se ole aina reilua"

Sonja Falkin (kd.) mielestä on hyvä, jos Euroopan parlamenttiin lähtevillä suomalaisedustajilla on kokemusta myös kansallisesta lainsäädäntötyöstä. Kuva: Ronja Koskinen

Kristillisdemokraattien lahtelainen ehdokas Sonja Falk jännitti sunnuntai-iltana paitsi jääkiekkoa, myös erityisesti kristillisdemokraattien tulosta. Alkuillasta puolueen kärkiehdokas, puolueen puheenjohtaja Sari Essayah oli vielä kiinni niin sanotussa brexit-paikassa eli paikassa, jonka Suomi saa jos ja kun Britannia lähtee EU:sta.

Yleisradion ennusteen mukaan kristillisdemokraatit ei kuitenkaan paikkaa olisi saamassa.

– Se olisi aidosti takaisku ja pettymys, kun ajattelee miten tavattoman hyvää työtä Sari on tehnyt. Täytyy ihmetellä kansalaisten palautetta. En tiedä millä luottamus haetaan jos ei sillä työllä. Politiikka on politiikkaa, eikä se aina ole reilua.

Epäkiitollinen ajankohta

Ennen kymmentä illalla Falk oli saanut hieman yli 1 700 ääntä eli miltei täsmälleen saman verran kuin eduskuntavaaleissa. Falk luonnehti tulosta kohtuullisen hyväksi siihen nähden, miten hän oli pystynyt vaaleihin panostamaan.

– Hyvin epäkiitollinen vaalien ajankohta oli. Eduskuntavaaleihin on pitkä kampanja ja tietty puristus. Jaksaminen on koetuksella eikä sisältöjen kääntäminen kotimaasta EU-tasolle ole helppoa.

Koko Euroopan unionin tasolla Falk toivoo EPP:n eli Euroopan kansapuolueen ryhmän säilyttävän asemansa suurimpana ryhmänä. Suomalaisista puolueista kokoomus ja kristillisdemokraatit ovat kuuluneet EPP:hen.

– Minusta (saksalainen Manfred) Weber on hyvä kärkiehdokas.

Eurovaalien tulosseurantaan pääset täältä.

Kimmo Kangas
kimmo.kangas@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi