Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Yleisö ehdotti innokkaasti – nämä neljä uutta kappaletta soivat Lahden vesiuruissa

Kuva: Leena Liukkonen

Lahti Energian isännöimiin vesiurkuihin saadaan tälle kaudelle neljä uutta biisiä. Yhtiö järjesti keväällä yleisökilpailun, jolla haettiin ehdotuksia uusiksi kappaleiksi.

Lahti Energian viestintäsuunnittelijan Janina Jokimiehen mukaan ehdotuksia tuli valtava määrä yli 350 henkilöltä. Kahden viikon ajan kestäneen kyselyn aikana vesiuruille ehdotettiin yli 500 uutta kappaletta.

– Vesiuruille on valittu neljä uutta kappaletta yleisön ehdotusten perusteella. Uudet vesiurkukappaleet ovat Edith Piafin La Vie En Rose, Marko Haaviston & Poutahaukkojen Myrskyn keskellä, Disturbedin The Sound of silence ja Dmitri Schostakovichin Waltz nro 2. Alkuperäisestä poiketen kappaleita päätettiin valita kolmen sijaan neljä, koska hyviä ehdotuksia saatiin runsaasti.

Jokimiehen mukaan kappaleiden valinnassa painotettiin niiden sopivuutta vesiurkujen toimintaan, Pikku-Vesijärven ympäristöön ja Lahteen. Myös musiikkityylien huomioiminen oli yksi valintakriteereistä.

– Kappaleiden pitää kestää aikaa ja palvella monipuolista kuulijakuntaa. Halusimme uudistaa vesiurkujen soittolistaa ja tuoda Pikku-Veskulle niin kansainvälistä kuin suomalaistakin tunnelmaa, Lahti Energian viestintäpäällikkö Anne Tuovinen sanoo.

Kuva: Rebecca Lapveteläinen

Ehdotuksina Game of Thronesia ja Queenia

Ihmisten musiikkimaun monipuolisuus näkyi myös ehdotuksissa. Ehdotuksissa oli kappaleita ikivihreistä souliin ja klassisesta musiikista hevimetalliin.

– Myös julkisuudessa pinnalla olleet kappaleet, kuten Game of Thronesin tunnusmusiikki sekä Queenin, Cheekin ja Yö-yhtyeen kappaleet, nousivat ehdotuksissa esiin. Suosio ei kuitenkaan ollut valintaperuste.

Kaikkiaan vesiurkujen soittolistalla on nyt noin 30 kappaletta. Myös jo listalla olevia kappaleita ehdotettiin.

– Suosiota keräsivät varsinkin Brädin Kotona, Baddingin tuotanto ja Celine Dionin My heart will go on, jota on kuultu vesiuruilla useasti. Soitamme toivottuja kappaleita tänä kesänä.

Lahden yksi maamerkeistä

Lahti Energia kysyi kyselyn yhteydessä lahtelaisilta myös vesiurkuihin liittyviä muistoja.

– Lahtelaiset kertoivat tunnelmallisista hetkistä, jotka liittyvät lenkkeilyyn, rauhoittumiseen ja piknikillä oloon. Vastaajien mukaan vesiurut ovat suosittu kuvauskohde ja Lahden upea nähtävyys, jota ulkopaikkakuntalaiset ja ulkomaalaiset vieraat viedään ilolla katsomaan.

– Vesiurkuja kuvailtiin myös keitaaksi, ”legendapaikaksi” ja parhaaksi kesäfiilikseksi, Jokimies kertoo.

Vesiurut aloittavat konserttinsa kesäkuun alussa. Esityksiä järjestetään kesä–syyskuussa kahdesti päivässä kello 13 ja 18.

Heidi Nikunen
heidi.nikunen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi