Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Launeen uusi monitoimitalo saa nimekseen Lähde

Havainnekuva Launeen uudesta monitoimitalosta, joka valmistuu vuonna 2020.

Lahden Launeelle rakennettavan monitoimitalon nimikilpailu on ratkennut. Talo saa nimekseen Launeen monitoimitalo Lähde.

Nimikilpailuun osallistui yli 1000 vastaajaa, ja eri nimiehdotuksia saatiin kaikkiaan 461. Valinnan teki tulevista käyttäjistä ja sivistyslautakunnan ja hallinnon edustajista koostuva työryhmä.

Nimikilpailussa etsittiin talolle lyhyttä, ytimekästä, talon toimintaa kuvaavaa, suomenkielistä ja mielellään alueeseen kiinnittyvää nimeä.

Lähteellä on pitkät perinteet Lahden paikannimistössä.

– Marjukka Laapotin laatiman Lahden paikannimistökirjan mukaan Launeen nimi juontuu alueella sijaitsevasta Launeenlähteestä, jonka toinen nimi on Laune. Laune saattaa olla vanhimpia säilyneitä nimiä Lahden seudulla, taustoittaa tutkija Päivi Siikaniemi tiedotteessa.

Launeen Lähteeseen on matkaa uudelta monitoimitalolta alle kilometri.

Koulun ja päiväkodin nimi vaihtoon

Seuraavassa vaiheessa nykyisen Launeen peruskoulun ja Mustikkamäen päiväkodin nimet esitetään muutettavaksi muotoon Lähteen peruskoulu ja Lähteen päiväkoti, kertoo monitoimitalon käyttäjäryhmän puheenjohtaja, rehtori Esko Taipale.

Lahdessa on ollut Lähteen koulu (1947–1994) nykyisen Launeen kirjaston tiloissa ja Lähteen päiväkoti (1990–2006 ). Entinen päiväkotirakennus ei ole enää käytössä.

Tila yli tuhannelle lapselle ja nuorelle

Keväällä 2020 valmistuvan monitoimitalo Lähteen keskusaulaan on tulossa myös veteen viittaava teos. Schakir Tüleyn taideteos kantaa nimeä Pisaran liike vedessä.

Launeen monitoimitalo Lähteessä toimii päiväkodin ja koulun lisäksi nuoriso- ja terveyspalvelut sekä Päijät-Hämeen Ateriapalvelut. Käyttäjinä monitoimitalossa on 1100 lasta ja nuorta.

Monitoimitalo on myös asukkaiden kohtaamispaikka.

Millamari Uotila
millamari.uotila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi