Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Onko kalenterissasi tilaa? Lahti on viikonloppuna täynnä tapahtumia, tässä 10 vinkkiä

Lahti Pride on yksi viikonlopun tapahtumista Lahdessa. Kulkue lähtee liikkeelle Lahden torilta lauantaina kello 14. Kuva: Elena Liseytseva

Lahteen on luvassa vilkas viikonvaihde, sillä kesäisiä tapahtumia on tarjolla joka makuun. Jos viikonlopun suunnitelmat ovat vielä auki, kalenterin voi täyttää vaikka näillä kymmenellä riennolla:

Keskustan kesäkausi avautuu lauantaina samban rytmeillä. Samba Maracanan kulkue tanssii Vesijärven suunnalta pitkin Aleksanterinkatua Torikadulle.

Korttelijuhla Lahti Block Party tarjoaa monipuolista ohjelmaa, muun muassa livemusiikkia, teatteria, tanssia, sirkusta, muotia ja erilaisia työpajoja. Esimerkiksi Lahden kaupunki kutsuu kaupunkilaiset istuttamaan kukkia Rautatienkadulle. Kaupunki tarjoaa kukat ja mullat, tapahtuman lopuksi kukkaistutukset jaetaan kaupunkilaisille.

Ihmisoikeustapahtuma Lahti Pride osuu sekin viikonlopulle. Pride-kulkue lähtee liikkeelle Lahden torilta kello 14. Iltajuhlaa vietetään Seurahuoneen Piazzalla.

Lahti Block Party -tapahtumassa on perinteisesti nähty näyttävää tanssia. Tällä kertaa show'sta vastaavat ainakin Lahden Tanssiopiston tanssijat. Kuva on viime vuoden breikkausesityksestä.

Valtakunnallinen siivouspäivä kutsuu tekemään löytöjä tai luopumaan liiasta omaisuudesta. Tavara vaihtaa omistajaa ainakin Lahden kauppatorilla ja Pikku-Vesijärven puistossa ja parkkialueella. Myyntipaikan voi ilmoittaa Siivouspäivä.com-sivustolla. Tori-isäntä jakaa erän pöytiä torilla tapahtuvaan kirppismyyntiin.

Taidekeskus Taarastissa Nastolassa kauppaa käydään peräkonttikirppiksellä kello 10 alkaen.

Lahtelainen Kaijansinkon puutarha juhlii alkavaa kesäkautta Kukkien yöllä. Tapahtumassa puutarhaan pääsee tutustumaan iltavalaistuksessa. Tapahtumaa vietetään perjantaina kello 21 alkaen.

Yli-Marolan kotieläinpiha viettää avajaisia lauantaina. Avajaispäivän ohjelmaan kuuluu eläinten ihastelun lisäksi teatteria ja akrobatiaa.

Yli-Marolan kotieläinpihalla vierailijaa tervehtivät alpakat. Kuva: Elena Liseytseva

Casseli Race -regatta tuo lauantaina ja sunnuntaina purjeveneet Lahden matkustajasatamaan. Kisa täyttää pyöreät 20 vuotta, ja illanvietto on avoin kaikille purjehduksesta kiinnostuneille.

Lahden Vapaudenkadulla jytisee lauantaina Oho-katufestivaali. Tapahtuman pääesiintyjä on The 69 Eyes, jota lämmittelevät Raappana, Madison Roam ja Kätfish.

Sinfonia Lahden muusikoilla on käynnissä jalkautumisviikko. Pienryhmäkonsertteihin voi törmätä eri puolilla kaupunkia. Sunnuntaina teemaviikko huipentuu konserttiin Museokioskissa Aleksanterinkadulla. Luvassa on ainakin Harri Ahmaksen teoksen kantaesitys. Konsertti alkaa kello 14.

Millamari Uotila
millamari.uotila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi