Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lapset pääsevät ensi kertaa EU-vaaliuurnalle Lahdessa – Launeella on äänestetty jo yli 200 kertaa

Lahden kauppakeskus Karismassa äänensä antaneet Joel, 5, Siiri, 6, ja Mico, 10, pitivät äänestysmahdollisuutta kivana. Pienimmille sisaruksille ei vielä ollut hahmottunut, miksi äänestäminen on tärkeää, mutta alakoululainen tiesi jo äänestyksen olevan hyvä tapa vaikuttaa asioihin. Kuva: Miia Hovilainen

Lahdessa järjestetään tänä keväänä ensimmäistä kertaa lasten vaalit europarlamenttivaalien yhteydessä. Ennakkovaalien aikana lasten omatoimiset vaalipisteet sijaitsivat kauppakeskus Karisman ja Launeen Citymarketin europarlamenttivaalien äänestyspisteiden vieressä. Varsinaisena vaalipäivänä lastenvaalit ovat Jalkarannan monitoimitalo Jalon äänestyspisteellä.

Vaali-into on tarttunut perheen pienimpiin, sillä Launeen äänestyspisteellä on käyty vaaliuurnalla jo yli 200 kertaa. Jokainen äänestänyt on saanut palkinnoksi tarran. Vaalien ehdokkaat ovat fiktiivisiä ja hyväntahtoisia eläinhahmoja, jotka kilpailevat lasten äänistä päästääkseen matkalle Eurooppaan.

Idea lasten vaaleihin on kotoisin Porista, jossa lapset ovat voineet äänestää jo kuntavaaleista 2017 alkaen. Lahdessa äänestyksen järjestää Lahden Nuorkauppakamari.

Vaalien voittaja selviää virallisen vaalipäivän jälkeisellä viikolla. Eniten ääniä keränneen ehdokkaan terveiset lähetetään europarlamenttiin valittavien Suomen edustajien mukaan. Lisäksi voittajasta julkaistaan lasten iloksi puuhatehtävä.

Saara Larkio
saara.larkio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi