Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Jiri Honkala ehti asua Asikkalassa parikymmentä vuotta, ja tänä kesänä hän palaa kotiseudulleen kesäkunnanjohtajaksi: "Tähän kelkkaan halusin hypätä mukaan"

Asikkala haki ensimmäistä kertaa kunnalle kesäkunnanjohtajaa. Valinta kohdistui kunnassa varttuneeseen Jiri Honkalaan, joka odottaa innoissaan edessä siintävää vastuuta.

Jiri Honkala odottaa työn lisäksi myös sitä, että pääsee viettämään kesää kotiseudullaan. "Pääsen näkemään vanhoja tuttuja ja itselleni uusia kuntalaisia", Honkala toteaa. Kuva: Roni Lappalainen

Asikkalan kesäkunnanjohtajaksi on valittu Jyväskylän yliopistossa kauppatieteitä opiskeleva Jiri Honkala. Honkalan pesti kestää puolitoista kuukautta, heinäkuun alusta elokuun puoleen väliin.

Työtehtävä ei pidä sisällään virkavastuuta, mutta Honkala pääsee muun muassa vetämään johtoryhmätyöskentelyä. Tämän lisäksi hän osallistuu palavereihin, joihin kunnanjohtaja normaalistikin osallistuisi. Juuri tästä johtuen Honkala onkin innoissaan tulevan kesän työstään: kyseessä ei ole pelkkä mainostemppu, vaan hänelle on oikeasti tarjolla vastuuta.

Honkala on itse kotoisin Asikkalasta ja asunut kunnassa yhteensä noin parikymmentä vuotta. Tämä painoi vaakakupissa, kun hän päätti hakea kesäkunnanjohtajan paikkaa.

Jirin video herätti selkeästi eniten vastinetta siihen, mitä haettiin. Asikkalan kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka

– Tämä kuulosti erittäin tuoreelta avaukselta kuntasektorilla. Mitä olen seurannut kunnan asioita sieltä pois muutettuani, Asikkalassa on aika kova meininki päällä, esimerkkinä tästä tunnustus Suomen liikkuvimpana kuntana. Tähän kelkkaan halusin hypätä mukaan, Honkala kertoo.

"Kuntatyö on todella monipuolista"

Asikkala haki kesäkunnanjohtajaa maaliskuun lopulla ja hakemuksia vastaanotettiin 17.4. saakka. Hakemukset tuli tehdä videomuodossa. Kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbackan mukaan hakijoita olikin runsaasti, mutta potentiaalinen ehdokas erottui muiden joukosta.

– Jirin video tarjosi selkeästi eniten vastinetta sille, mitä haettiin. Olimme vakuuttuneita hänen idearikkaudestaan sekä rohkeudesta tarttua haasteisiin.

Ikola-Norrbacka piti vielä Skype-palaverin Honkalan kanssa nähdäkseen, vastasiko hakija sitä, millaisen kuvan hän antoi itsestään videolla. Ja vastasihan hän.

Kesäkunnanjohtajan haun taustalla oli erityisesti pyrkimys nostaa kuntaa esille nuorille osaajille sekä herätellä heitä siihen, että kunnissa on tarjolla mielenkiintoisia työtehtäviä.

– Ennen on ajateltu, että jos olet lukenut jotain tiettyä alaa, niin et voisi hakeutua kunta-alalle. Halusimme sen sijaan nostaa esille, että kuntatyö on todella monipuolista, eikä taustalla välttämättä tarvitse olla kunta-alan opintoja, Ikola-Norrbacka kertoo.  

Haussa heittäytyjä

Mutta miksi videohakemus? Ikola-Norrbackan mukaan Asikkalassa on tarkasteltu kunnan rekrytointiprosesseja läpi tarkemminkin, ja todettu, että kunnalliset rekrytointiprosessit voivat olla nuorten silmissä luotaantyöntäviä. Siksi rekrytointi päätettiin tehdä tällä kertaa rennommalla otteella.

– Teimme ensin itse oman videon, joka oli mielestäni suhteellisen rento. Ajattelimme, että etsimme sille vastaparia, henkilöä, joka uskaltaa heittäytyä samalla tavalla kuin me uskalsimme heittäytyä.

Sohvi Auvinen
sohvi.auvinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi