Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hämeen kauppakamarilta jättilahjoitus LUTille ja HAMKille

Hämeen kauppakamari lahjoittaa Kuva: Mirja Hussain

Hämeen kauppakamari lahjoittaa 200 000 euroa Lappeenrannan–Lahden teknilliselle yliopistolle (LUT) ja Hämeen ammattikorkeakoululle (HAMK). Korkeakoulujen lahjoitus annetaan Hämeen kauppakamarin 80 vuotta -juhlarahastosta. Kauppakamari täyttää 80 vuotta ensi vuonna.

Hämeen kauppakamarin lahjoituksesta 100 000 euroa suunnataan Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston Markkinointi, kuluttajakäyttäytyminen digitaalisessa ympäristössä -professuurin rahoitukseen. Hämeen kauppakamarin toimitusjohtajan Jussi Eerikäisen mukaan paitsi että itse lahjoitussumma on kauppakamarille poikkeuksellisen suuri, on harvinaista, että lahjoituksella kustannetaan yksi kokonainen professuuri.

Juhlarahaston lahjoituksesta toinen puolikas jaetaan kahden tutkijayliopettajuuden kesken: 50 000 euroa suunnataan Hämeen ammattikorkeakoulun Bio tutkimusyksikön Kestävä biotalous -tutkijayliopettajan työn rahoitukseen ja toinen 50 000 euroa suunnataan HAMK Smart tutkimusyksikön Älykkäät ratkaisut -tutkijayliopettajan työn rahoitukseen.

Kauppakamarin korkeakouluille suunnatuilla lahjoituksilla halutaan tukea Hämeen yritysten osaavan työvoiman saatavuutta. Lisää tietoa halutaan esimerkiksi esineiden tai tuotteiden internetistä (IoT), jossa tuotteet antavat tietoa ja niitä voidaan esimerkiksi etäohjata. Lisäksi tietoa toivotaan big datasta, eli siitä, miten digitaalisesti kerättyä tietoa voidaan käyttää yrityksissä.

– Alueellamme tarvitaan digitalisaation ja kiertotalouden osaajia. Kiertotalous ja alustatalouden teknologiaratkaisut, kuten IoT ja big data, ovat sekä Kanta-Hämeessä että Päijät-Hämeessä sijaitsevien yritysten vahvoja toimialoja ja tarvitsemme uudenlaista osaamista myös markkinointityöhön ja tulevaisuuden varalle, toteaa Eerikäinen.

Sekä LUTin professuuri että HAMKin tutkijayliopettajuudet ovat viiden vuoden kestoisia. Hämeen kauppakamarin hallitus aikoo seurata viiden vuoden ajan lahjoitusten vaikuttavuutta alueen yritystoimintaan ja uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin.

– Odotamme vuosittain saavamme tutkijayliopettajien ja professorin tutkimustuloksista sekä kehitysideoista tietoa kauppakamarin eri tapahtumissa, sanoo Hämeen kauppakamarin hallituksen puheenjohtaja Pekka Vihma.

Hämeen kauppakamarin tehtävänä on edistää alueen yritysten toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä. Juhlarahaston lahjoitukset luovutettiin Hämeen kauppakamarin kevätkokouksessa Lahdessa tiistaina.

Ruska Paronen
ruska.paronen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi