Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kysyimme lahtelaisilta huolestuttavatko Huawei-uutiset – "Tämä vaikuttaa kaikkiin perheessämme", vastasi Huawein omistaja

Kuva: Lehtikuva

Kiinalainen puhelinvalmistaja Huawei on vaikeuksissa, kun yhdysvaltalainen ohjelmistojätti Google on kertonut peruvansa lisenssejään yritykselle.

Pitääkö puhelimen käyttäjänkin olla tilanteesta huolissaan?

Kävimme kysymässä asiasta tiistaina lahtelaisessa ostoskeskuksessa.

Kysely: Huolestuttavatko Huawei-uutiset?

Kuva: Sami Kuusivirta

Reijo Muurinen, Lahti

Ostin juuri Huawein P30 Lite -puhelimen, koska siinä ainakin väitetään olevan hyvä kamera. Huawei-uutiset eivät huoleta ainakaan vielä, eivätkä ne vaikuttaneet mitenkään tähän ostopäätökseen. Päivitysten loppuminen ja mahdollinen sovellusten esto on sitten sen ajan murhe. Luultavasti sellainen ei juurikaan häiritse, koska periaatteessa tästä voisi poistaa kaikki muut apit paitsi kameran. Pystyisikö joku muuten selittämään, missä se äly näissä puhelimissa oikein on? Tällainen voi olla jopa tyhmempi kuin vanha kumisaapas.

Kuva: Sami Kuusivirta

Sami Urataipale, Lahti

Myyn työkseni puhelimia, ja tämmöiset uutiset luovat hyvin helposti varjoa, koska jengihän tekee hankintoja vahvasti sanomalehden perusteella. Minusta vähän tuntuu, että tässä on taustalla pitkälti vain Ameriikan ja Kiinan poikien välistä kauppasotaa. Jos Huawein puhelimista lähtee pois ihan keskeisiä ydinfunktioita, varmasti laitemyynti heikkenee. Tämä Huaweihin liitetty vakoiluhommakin on näkynyt myyjän jakkaralla vahvasti, kun ihmiset kysyvät, että "mihin ne kiinalaiset tietoni ottavat ja lähettävät?".

Kuva: Sami Kuusivirta

Niina Sorjonen, Sulkava

Ostin Huawein P Smart -puhelimen vasta joulukuussa. Uutiset eivät siksi hirveän hyviltä kuulosta, varsinkin kun tarvitsen puhelinta aika paljon. Jos puhelimesta lähtee ominaisuuksia, se on niin sanotusti hirveän hieno asia. Meidän perheessä taitaa olla yhteensä viisi Huawei-puhelinta tällä hetkellä, joten tämä vaikuttaa kaikkiin meistä. Ylipäänsä nämä erilaiset talouspakotteet jännittävät, ja jos ne alkavat vaikuttaa arjessa, se ei ole hyvä juttu.

Kuva: Sami Kuusivirta

Kaisa Vihreälehto, Lahti

Minulla on Huawein puhelin. Tämä on jokin sika vanha, ainakin pari vuotta ollut. Nyt kun sanoit, niin olen varmaan radiosta kuullut näistä uutisista, mutta en ole seurannut niitä sen tarkemmin. Ihan kiva tietää, että päivityksiin tai sovelluksiin voi tulla rajoituksia, kyllähän se aika hurjalta kuulostaa. Varmasti uutiset vaikuttavat tulevaisuudessa seuraavan puhelimen hankintaan, jos käy ilmi että tietoturvariskit ovat faktoja tai jos rajoitukset alkavat näkyä selvästi.

Tuomas Haakana
tuomas.haakana@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi