Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden rautatieaseman länsipuolen pysäköintialue suljetaan maanantaina, automaatit poistetaan jo loppuviikosta

Lahden Radanvartta kehitetään korvaamalla entisia teollisuusalueita uudisrakentamisella. Arkistokuva. Kuva: Vesa Tapiola

Lahden rautatieaseman länsipuolella sijaitseva Finnparkin pysäköintialue poistuu käytöstä maanantaina 27. toukokuuta. Pysäköintiautomaatit poistetaan parkkipaikalta jo tämän viikon loppupuolella ja autot on siirrettävä pois alueelta viimeistään maanantaina kello 7 mennessä.

Liityntäpysäköinnin korvaavia paikkoja ovat Launeen hiekkakentän ilmainen pysäköintialue sekä kadunvarren ja Radiomäen sopimuspaikat. Sopimuspaikoille saa pysäköidä, mikäli on voimassa oleva VR:n tai kaukoliikennetoimijan joukkoliikenteen kausilippu. Tilapäisjärjestelyt ovat voimassa ainakin kuluvan vuoden loppuun saakka.

Näiden lisäksi sopimuspaikkoja voi hakea myös Radanpään ja Moisionkadun pysäköintialueilta sähköisesti täältä. Suurin osa alueiden pysäköintipaikoista on kuitenkin maksuautomaatilla maksettavia paikkoja.

Syynä järjestelyihin on Jaksonkadun rakentamisen aloittaminen, josta johtuen Jaksonkadun alue rajataan työmaa-alueeksi vuoden loppuun saakka. Urakan toteuttaa Erkkiheikkilä oy. Rakentaminen on osa Radanvarren alueen kehittämistä, jossa entisiä teollisuusalueita korvataan uudisrakentamisella.

Kartassa näkyvät Lahden rautatieaseman ympäristön pysäköintialueet ja -paikat. Kuva: Anssi Hietamaa
Sohvi Auvinen
sohvi.auvinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi