Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Virenojalaiset vetosivat suljetun rantansa puolesta - luvataan pitää kunnossa talkoilla

Kuva: Kalle Mäkelä

Kylän uimarannan sulkeutuminen yleiseltä käytöltä harmittaa Orimattilan virenojalaisia.

Kaupunki ei taipunut yksityisen maanomistajan vuokrapyyntöön, jonka johdosta kaupunki haki pois laiturin ja pukukopit keskiviikkona.

Kaupungin sivistys- ja hyvinvointivaliokunta merkitsi asian tiedoksi huhtikuun kokouksessaan. Kaupunki ei ole maksanut vuokraa lammen käytöstä lainkaan neljään vuoteen.

Orimattilan pohjoisen aluejohtokunnan Virenojan jäsenet lähettivät kuun alussa tiedustelun kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle. Siinä vedottiin uimarantakäytön jatkumisen puolesta. Lokkilammeksi kutsuttu lampi on ollut yleisenä uimarantana jo vuosikymmenet.

– Alue on jo pitkään ollut kiinteä osa virenojalaisten, kuten myös monen muun orimattilalaisen, vapaa-aikaa – etenkin uimapaikkana, mutta viime vuosina myös muun muassa lentopallo- ja luistelupaikkana.

– Koska Orimattilassa on vain harvoja yleisiä uimarantoja, pidämme ensiarvoisen tärkeänä, että niitä ei jatkossa vähennetä. Kyläyhteisö on talkoohengessä pitänyt aluetta kunnossa, ja olemme tehneet periaatepäätöksen, jonka mukaan olemme valmiit huolehtimaan alueesta myös jatkossa, lupaavat kirjelmän allekirjoittaneet aluejohtokunnan jäsenet.

– Emme ota kantaa Orimattilan kaupungin ja Kalle Mäkelän / Virenoja oy:n välisen sopimuksen muotoon, mutta toivomme, että asiassa päästään kaikkia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun. Pyydämme myös, että asia otetaan asialistalle kaupunginhallituksen / kaupunginvaltuuston seuraavassa kokouksessa.

Pirjo Kamppila
pirjo.kamppila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi