Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden kaupunginsairaalassa tulipalo - potilaat ja henkilökunta evakuoitiin

Hollolassa ja Lahdessa on tuntunut voimakasta savunhajua perjantai-iltapäivästä lähtien. Haju on peräisin oljista, joita poltetaan Hollolan Tennilässä. Kuva: Patrick Tamminen

Lahden kaupunginsairaalassa sattui vaaratilanne torstaina kello 10.15 aikaan, kun rakennuksen itäpäädyn kellaritiloissa syttyi tulipalo. Tiloissa sijaitsi aiemmin kaupunginsairaalan ensiapu.

Päivystävän palomestarin Harri Kittelän mukaan palo oli saanut alkunsa sairaalan kellaritilojen remontin yhteydessä. Ulko-oven ulkopuolelle oli asennettu vesi-eristeeksi bitumikerrosta ja huopaa, jonka yhteydessä oli tehty myös tulitöitä sillä seurauksella, että puiset ulko-oven karmit olivat kuumentuneet ja jääneet kytemään.

–  Karmin sisällä oli villaa, joka syttyi palamaan. Kun tulimme paikalle, 70 metrin mittainen käytävä oli täynnä savua. Savua oli levinnyt hieman myös muualle rakennukseen.

Palohälytyksen vuoksi rakennuksen henkilökunta ja potilaitakin joutui menemään ulos. Kaupunginsairaalassa työskentelee arkisin satoja työntekijöitä.

– Tiloissa, joissa palo oli, ei ollut potilastiloja. Silti tulipalo sairaalassa on aina uhkaava tilanne, Kittelä sanoo.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai palon paikallistettua ja sammutettua varsin nopeasti. Savutuuletuksen jälkeen tilanne oli kokonaan ohi noin kello 11.20.

Heidi Nikunen
heidi.nikunen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi