Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Vihreät puolittaisi liha- ja maitotuotteiden kulutuksen Lahti-konsernissa

Vihreiden valstuustoryhmän mielestä Lahden on "voimallisesti edistettävä" ruokaan liittyvien päästöjen vähentämistä. Kuva: Viena Kytöjoki

Lahden vihreiden valtuustoryhmä haluaisi puolittaa liha- ja maitotuotteiden kulutuksen Lahti-konsernissa vuoteen 2025 mennessä.

Ryhmä esittää maanantaina jättämässään aloitteessa, että tavoitteen tukemiseksi valmisteltaisiin kaupunkikonsernin kattava suunnitelma ja ohjeistus.

Vihreät perustelee aloitettaan ravinnontuotannon ilmastovaikutuksilla sekä sillä, että Lahti on strategiassaan linjannut olevansa rohkea ympäristökaupunki.

Kaupungin strategiassa tai ympäristötavoitteissa ei linjata mitään konsernin kuluttamasta ruoasta tai aseteta tavoitteita kasvisruoan osuuden lisäämiseksi.

Konsernissa ruokapalveluita tuottava Päijät-Hämeen Ateriapalvelut pyrkii ympäristöystävällisyyteen muun muassa suosimalla sesongin mukaista ruokaa, pitämällä kotimaisuusasteen korkeana sekä tarjoamalla kasvisruokavaihtoehdon joka päivä.

Vihreiden mielestä Lahden on "voimallisesti edistettävä" ruokaan liittyvien päästöjen vähentämistä.

– Eläinperäisistä tuotteista ei tarvitse luopua kokonaan, mutta niiden vähentäminen on mahdollista ja tuonee pienenevän päästövaikutuksen ohella parannuksia myös ruuan terveellisyyteen ja eettisyyteen ilman, että kustannustaso nousee, valtuustoryhmä toteaa aloitteessaan.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi